Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Modriću produljen pritvor

Autor: Minja Gugić

31.08.2009. 22:00
Modriću produljen pritvor

Foto: Filip BRALA



Protiv Josipa Modrića još uvijek traje istraga, pa mu je u petak istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina produljio pritvor na još mjesec dana


Josip Modrić (30), bivši nogometaš “Zadra” i “Rijeke” koji je s drogom “pao” zajedno s Franom Olujićem (32), sinom poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića kojeg zadarska javnosti pamti kao odvjetnika Miljenka Stričaka, još uvijek je pod istragom, pa mu je u petak istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina produljio pritvor na još mjesec dana. Modrić se naime, sumnjiči da je Olujiću prodao kokain.
Podsjećamo, cijela afera izbila je u javnost krajem prošlog mjeseca. Modrić i Olujić junior, sastali su se oko 22 sata na trajektnom pristaništu na Liburnskoj obali. No, u trenutku kad su obavljali primopredaju, odnosno kad je Modrić Olujiću dao vrećicu, a ovaj njemu novac, vidjeli su ih policajci Odjela kriminaliteta droga koji su se nalazili na svega nekoliko metara udaljenosti.
Potom se Olujić ukrcao u trajekt za Preko na otoku Ugljanu, a policajci su krenuli za njim. Ubrzo su ga i pronašli nakon čega im je on dobrovoljno predao vrećicu s oko 7,3 grama kokaina.
Nakon tri sata, u ulici Put Murvice u Zadru, policajci su presreli Josipa Modrića kod kojeg su pronašli oko tri grama heroina i 1.800 kuna. Obojica su uhićena i privedena u policijsku postaju na krim obradu.
Josip Modrić za svoju je obranu angažirao poznatog zadarskog odvjetnika Gordana Nižića, dok je odvjetnik Frana Olujića, njegov otac Željko. Ali, nakon saslušanja kod istražnog suca Modrić je pritvoren, a Olujić je pušten da se brani sa slobode.
Fran Olujić, pripadnik zagrebačke “zlatne mladeži” do sada nije kazneno prijavljivan već je slovio za uglednog mladog odvjetnika kojemu je zajamčena uspješna karijera. Sa svega tri godine radnog iskustva u očevu uredu bio je već nekoliko puta angažiran kao branitelj nekih “zvučnijih” imena, a posljednji put u medijima se pojavljivao u ulozi branitelja Korade mlađeg.
No, kod Modrića mlađeg nešto je drugačija priča. Osim po sportskoj karijeri, on je javnosti poznat i po tome što je svojevremeno bio uhićen zbog sumnje da je zapalio automobil zadarskog odvjetnika Davora Buljana te podmetnuo vatru na čempresima ispred njihove obiteljske kuće u Petrčanima.
Zbog toga je u listopadu 2007. bio u pritvoru, no ubrzo je pušten. Naime, tijekom istrage tužiteljstvo je odustalo od podizanja optužnice zbog nedostatka dokaza.