Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Horvatu zbog “dilanja” dvije godine i pet mjeseci zatvora

31.08.2010. 22:00
Horvatu zbog “dilanja” dvije godine i pet mjeseci zatvora


Nakon izrečene presude Horvat je nakon 11 mjeseci pušten iz pritvora, a to mu je pribrojeno duljini zatvorske kazne. Suriću je dosuđeno pet mjeseci iza rašetaka uvjetno na tri godine što je za njega poprilično duga provjera


Robert Horvat (35) je zbog “dilanja” droge danas na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora, dok je 30-godišnji Tomislav Surić zbog toga što je od Horvata heroin kupio, uvjetno osuđen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.
Obrazlažući presudu predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić je rekao kako je u Horvatovu slučaju primjenjen institut ublažavanja kazne jer je sve priznao, pa je čak priznao da je u pitanju veća količina droge nego što mu je to optužnicom zadarskog tužiteljstva stavljeno na teret te do sada nikada ranije nije bio osuđivan. S obzirom na to da je već 11 mjeseci u pritvoru, Robert Horvat je danas nakon izricanja presude pušten na slobodu gdje će biti do konačnog pravorijeka Vrhovnog suda Republike Hrvatske u njegovu slučaju.
Što se pak, tiče Tomislava Surića, sudac Babić je rekao kako je u pitanju posjed heroina što je blaže kazneno djelo iz domene zlouporabe opojne droge. Iako je on već bio osuđivan zbog droge, Sudsko je vijeće cijenilo  njegovo priznanje te činjenicu da je kako je rečeno, “znatno pridonio otkrivanju kaznenog djela”.
Prema mišljenju Sudskog vijeća, dulji rok kušnje će za njega biti velika provjera jer je sada u razdoblju liječenja od ovisnosti, ima i obitelj, pa će se, kako je naglasio sudac Babić vidjeti hoće li ostati dovoljno čvrst de se vrati na pravi put.
Horvata naime, optužnica tereti da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine u Zadru u tri navrata Suriću prodao heroin u količinama od po sedam grama,  iako je on  priznao da je u pitanju veća količina i to od oko 30 grama. Prilikom pretrage njegova stana i automobila, policajci su pronašli još šest mobitela, više telefonskih kartica raznih operatera i telefonskih bonova te novac za koji se sumnja da je zaradio “dilanjem”.