Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Druga epizoda prijateljstva

31.08.2011. 22:00
Druga epizoda prijateljstva


Odrađujemo kvalitetne treninge, a kada smo slobodni uživamo u prekrasnom Zadru – kazao je Imre Toth, glavni trener Székesfehérvára
Mađarski Székesfehérvár i Zadar gradovi su prijatelji od 1997. godine, a da prijateljske veze i suradnja ne budu samo deklarativna slova na papiru povelje brinu se i njihovi vaterpolski klubovi.
Zadrani su u siječnju boravili u “Stolnom Biogradu” nekadašnjoj prijestolnici mađarskih kraljeva i krunidbenom gradu, gdje su odradili zimske pripreme, a ovog su se tjedna potrudili domaćinima uzvratiti za gostoprimstvo. Kadeti, juniori i seniori mađarskog drugoligaša na bazenu Kolovare se od ponedjeljka do petka uigravaju za predstojeće prvenstvene obveze: u ritmu dva puta dnevno snage odmjeravaju sa svojim zadarskim vršnjacima, dok slobodno vrijeme krate zabavnim sadržajima koje je organizirao VK Zadar 1952.
– Prvi put smo ovdje i mogu reći kako smo zaista zadovoljni. Odrađujemo kvalitetne treninge, a kada smo slobodni uživamo u prekrasnom Zadru. Nadam se da će se suradnja između naših klubova nastaviti i u budućnosti: da će Zadar ove zime ponovno k nama u goste, odnosno da ćemo sljedeće ljeto mi natrag u Zadar – kazao je Imre Toth, glavni trener Székesfehérvára iza kojeg je uspješna igračka karijera okrunjena s dva nastupa na olimpijskim igrama (Seoul 1988., Barcelona 1992.).
Kao i Toth, šef struke Zadra 1952 Goran Jovančević nije krio zadovoljstvo suradnjom s Mađarima.
– Ovakvi susreti od koristi su za oba kluba. Mi smo kroz utakmice sa Székesfehérvárom dobili priliku steći uvid u trenutačno stanje forme, ali i vidjeti gdje smo u odnosu na naše prve utakmice u siječnju. Drago mi je da su moji igrači u ovom segmentu pokazali napredak. O njemu najbolje svjedoči podatak da se naši juniori sada mogu nositi s njihovim seniorskim sastavom. Ishodi utakmica koje svakodnevno odigravamo nisu bitni, već upravo napredak naših i njihovih mladih igrača – naglasio je Jovančević.
Zadrani i njihovi mađarski gosti druženje će okončati današnjom zajedničkom večerom, ali i poručiti: “Vidimo se već na zimu”.