Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nestalo 60-ak metara električnog kabela uz prugu

31.08.2011. 22:00
Nestalo 60-ak metara električnog kabela uz prugu


Gumenjak s izvanbrodskim motorom honda u vlasništvu 44-godišnjeg gosta iz Slovačke ukraden je najvjerojatnije tijekom proteklog vikenda s veza mjesne rive u mjestu Kukljica na otoku Ugljanu. Slovak je jučer krađu prijavio zadarskoj policiji procijenivši štetu na 29 tisuća kuna. Za ukradenim gumenjakom se traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Na šetalištu Karma u zadarskim Arbanasima, u utorak poslijepodne, nepoznati je počinitelj, iz ruksaka ukrao mobitel LG u vlasništvu 14-godišnjaka, vrijedan oko tisuću i 700 kuna.
Tijekom proteklog vikenda u Cerovcu, u okolici Gračaca, nepoznati je počinitelj presjekao i odnio oko 60 metara električnog kabela uz željezničku prugu. U ovom je slučaju riječ o oko sedam tisuća kuna štete. I ova je krađa policiji prijavljena jučer.
Uhvaćeni u nedozvoljenom glisiranju
U prolazu Mali Ždrelac između Ugljana i Pašmana pomorski su policajci najprije u utorak oko 11 sati u glisiranju na udaljenosti 30 metara od obale, uhvatili 47-godišnjeg njemačkog državljanina.
U 12 sati, na moru ispred Petrčana, u nedozvoljenom glisiranju uhvaćen je i 37-godišnjak iz Poljske, a u 13 sati ispred rta Skala u Petrčanima, zatečen je 24-godišnjak iz Njemačke kako glisira na udaljenosti 100 metara od obale. Sva trojica prekršitelja zaradila su novčanu kaznu zbog počinjenih prekršaja.