Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mršić spasio bod

Autor: Drago Bajković

31.08.2012. 22:00
Mršić spasio bod

Foto: Zvonko KUCELIN



U 7. Kolu Prve HNL Zadar je na Stanovima remizirao s Istrom 1961. Dugo su gosti iz Pule imali vodstvo da bi u samoj završnici utakmice vrijedan bod Zadranima iz slobodnjaka donio Antonio Mršić. Nije to bila utakmica za pamćenje, a  momčad Igora Pamića može, s obzirom na prigode, žaliti za punim plijenom. Zadar nije blistao i na kraju može biti itekako stretan s ovim bodom.
Prvi su priprijetili gosti. Križman je u 5. minuti iz slobodnog udarca s oko 20 metara dobro ugrijao dlanove vratara Gluića. Međutim, tri minute kasnije gosti iz Pule nakon velike pogreške u obrani Zadra dolaze u vodstvo. Križman je ubacio s desne strane, Gluić malo zahvatio loptu, a  Bilaver je pomalo komotno čekao da lopta odskoči kako bi je izbio. Nažalost po Zadrane sve je to pratio Alen Pamić koji se ubacio iza neopreznog Bilavera i glavom zakucao loptu u mrežu Zadrana – 0:1.
Igrala se 14. minuta kada su gosti iz Pule mogli i do drugog zgoditka. Križman je dobio kvalitetnu loptu u for, Jerbić je izgubio korak s njim,a  na kraju je intervenirati morao Gluić. U 23. minuti prva prigoda za Zadar. Mršić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Jerbić u padu nogom u padu pucao tik uz lijevu vratnicu Prskalovog gola. Igrala se 43. minutra kada je domaćin napokon stvorio dobru priliku. Župan je dobro ubacio s lijeve strane, a Mršić neometan s desetak metara glavom pucao traljavo.
U drugom poluvremenu trener Zebić odmah je izvršio dvije izmjene, umjesto Banovića i Tokića u igru su ušli Ivančić i Begonja. Zadra je malo podignuo intezitet igre, ali prva prigoda opet odlazi na stzranu gostiju. I to kakva, stopostotna. Križman je u jednmoj brzoj kontri sizašao sam ispred Gluića, prošao ga, ali je onda na čuđenje svih prisutnih pogodio vanjski dio mreže. Igrala se 62. minuta kada je Ivančić odlično u šesnaestercu uposlio Mršića koji s nekoliko metara ne uspijeva svladati Prskala.
U 70. minuti Ottochian je odlično prošao po desnoj strani  i na drugoj vratnici pronašao utrčalog Bačelića-Grgića koji iz prve tuče neprecizno. U 72. minuti Mršić je iskosa iz slobodnjaka s 20-ak metara dobro zagrijao Prskala. Pokušao je Jolić glavom u 75. minuti, Prskalo je ponovno na mjestu.n I kada su svi već mislili da Istra iz Zadra odnosi sva tri boda ukazao se Antonio Mršić. Jolić je na 22 metra od gostujućih vratiju izborio sloboni udarac. Mršić je  uzeo loptu i preciznim udarcem pogodio lijevi kut Prskalova gola – 1:1.


 ZADAR – ISTRA 1961 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Alen Gerek (Zabok) 6. Pomoćnici: Goran Dević (Koprivnica) i Goran Loparac (Sladojevci). Strijelci: 0:1 Pamić (8′), 1:1 Mršić 90′)Žuti kartoni: Ivančić, Heister (Zadar), Ottochian (Istra)Crveni:
ZADAR: Gluić 6, Jerbić 6, Prahić 6, Bilen 5,5(od 79. Heister-), Bilaver 5,5, Tokić 5,5 (od 46. Ivančić 6), Banović 5,5(od 46. Begonja 6), Vasilj 5,5, Župan 6, Mršić 6,5, Jolić 5,5. Trener: Dalibor Zebić
ISTRA 1961: Prskalo 6, Čagalj 6, Milić 6, Sušić 5,5 Budicin 5,5, Blagojević 5,5, Havojić 5,5(od 57. Bačeli-Grgić 5,5), Jugović 6, Križman 6, Pamić 6,5(od 64, Jerković 5,5), Ottochian 5,5 (od 87. Prelčec -). Trener:Igor Pamić