Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Danas počinju prijave za četvrti Wings for Life World Run

31.08.2016. 22:00
Danas počinju prijave za četvrti Wings for Life World Run


Najveća utrka u Hrvatskoj najavila je svoje četvrto izdanje koje će ponovno okupiti tisuće entuzijastičnih trkača na zadarskoj rivi. U nedjelju 7. svibnja 2017. Wings for Life World Run povest će tisuće ljudi u još jedno putovanje prema pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.
Hrvatska će ponovno biti jedna od 35 startnih linija diljem svijeta, koje će zajedno krenuti u jedinstveni start u 13 sati po našem vremenu. Prijave počinju danas od 13 sati putem stranice www.wingsforlifeworldrun.com, a traju sve dok utrka ne rasproda svojih osam tisuća startnih brojeva.
Utrka je svoje prvo izdanje doživjela 2014. godine, kada je zadarski start okupiralo dvije tisuće ljudi. Pozitivna energija cijelog projekta koja je tada zavladala u Zadru, ali i na stazama diljem Hrvatske, obećala je da će utrka iz godine u godinu rasti. Tako je u protekle dvije godine utrka oba puta bila rasprodana, prvi put s četiri tisuće trkača, a prošle godine svoje je ime na startnu listu upisalo čak njih sedam tisuća.
Samo u protekloj godini za vrijeme globalne utrke Wings for Life World Run prikupljeno je 6,6 milijuna eura, čiji se stopostotni iznos ulaže u najsuvremenija istraživanja leđne moždine. Tako svi prihodi utrke, kao i startnine natjecatelja, idu izravno u zakladu Wings for Life, a do sada su već napravljeni znatni pomaci u istraživanjima, o kojima više možete čitati na stranici wingsforlife.com.
Utrku uživo prate milijuni gledatelja na nekoliko desetaka televizija u svijetu, pa je tako Zadar već upisao svoje ime na popis najljepših i najpopularnijih lokacija utrke Wings for Life World Run. Prošle je godine u odnosu na broj stanovnika Zadar bio najbrojnija svjetska utrka.