Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Olimpijci su najbolji veleposlanici Zadra

31.08.2016. 22:00
Olimpijci su najbolji veleposlanici Zadra


Čestitam u svoje osobno i u ime Zadarske županije svima vama koji ste sudjelovali na 31. Olimpijskim igrama u Riju. Posebne čestitke želim uputiti našim zlatnim olimpijcima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, koji su nas na najbolji mogući način predstavili i promovirali Zadar i Hrvatsku diljem svijeta. Vi ste naši najbolji veleposlanici. Svi ste zaslužni za to i zbog toga vam zahvaljujem – rekao je jučer župan Stipe Zrilić na svečanom prijamu u Domu županije, gdje je ugostio sve zadarske sportaše koji su bili na Olimpijskim igrama, zajedno s njihovim trenerima i stručnim stožerima.
Župan Zrilić je potom osjetio potrebu i da naglasi kako Zadarska županija, u skladu sa svojim mogućnostima, izdvaja manje od dva milijuna kuna iz svoga proračuna za sport, te je dodao kako je svjestan činjenice kako to nisu velika sredstva kada se podijeli na veliki broj sportskih klubova kojih ima na području Županije.
– Nadam se da će nam bolja gospodarska i ekonomska situacija u zemlji dati mogućnost da više izdvajamo za sport pa tako i za jedrenje kako biste i vi imali bolje uvjete i pretpostavke za svoje daljnje uspjehe, a vaši uspjesi nisu došli preko noći. Oni su rezultat teškog rada, odricanja i zalaganja i trebate biti i jeste uzor mnogim mladim generacijama – zaključio je zadarski župan Stipe Zrilić.
U ime Šime Fantele i Igora Marenića i ostalih zadarskih olimpijaca zahvalio se Edo Fantela, izbornik Hrvatske jedriličarske reprezentacije koji je rekao kako njihova priča traje dugo, još od 1999. godine te se posebno zahvalio na podršci i pomoći kako je rekao, doživotnom predsjedniku Jedriličarskog kluba Uskok kapetanu – Ivi Mustaću bez kojeg jedrenja u Zadru ne bi bilo.
– Svi skupa smo uspjeli i došli do zlatne, olimpijske medalje. Želja nam je i u budućnosti još veća i bolja potpora jedriličarima. Imamo dva svjetska proizvoda – nautički turizam i naše more gdje postoji mogućnost i uvjeti za cjelogodišnje bavljenje jedrenjem. A, s obzirom na to da sam po struci agronom, drugi naš svjetski proizvod, jedinstven u svijetu je i višnja maraška. Mi smo u jedrenju manekeni nautičkog turizma. Imamo dva kluba i Biograd kao sve veće nautičko središte. Trebamo raditi na tome i težiti da svugdje gdje je marina bude otvoren i jedriličarski klub i u Lukoranu, Sukošanu, Ižu… Imamo i najbolje skipere na svijetu – rekao je među ostalim zlatni jedriličarski trener Edo Fantela.