Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Copić: Drogu mi je ostavila osoba kojoj ne želim reći ime

Autor: Minja Gugić

30.09.2009. 22:00
Copić: Drogu mi je ostavila osoba kojoj ne želim reći ime


Optuženi su jučer Sudskom vijeću kojim predsjeda Boris Babić iznijeli svoju obranu, a suđenje se nastavlja u ponedjeljak završnim govorima obrane i optužbe
Ne osjećam se krivim. Nisam drogu nikada nikome davao niti sam je prodavao. Copića sam upoznao nekih pet do osam mjeseci prije uhićenja u Briševu gdje sam obnavljao svoj brod. Tu smo se upoznali jer mi je on u tome pomogao. Od njega sam kupio motocikl i iz naših telefonskih razgovora se vidi da smo razgovarali u vezi registarskih tablica, jer su ostale kod njega. Dogovorili smo se da se u vezi toga nađemo. Nemam veze s drogom i nisam ovisnik – rekao je među ostalim, jučer u svojoj obrani na Županijskom sudu u Zadru 46-godišnji Davor Bajlo koji se uz Vicu Copića (33) i Sinišu Glavića (38) tereti za posjed heroina u cilju daljnje prodaje.
Vice Copić je u svojoj obrani podvukao kako doista ne zna zašto je Bajlo u pritvoru, jer je istina sve što je rekao.
Ponovio je kako su se upoznali i ponovio je “priču” oko registarskih tablica za motocikl. Što se pak, tiče Siniše Glavića, Copić se s njim družio u kasinu pokraj njegove kuće i to posljednjih nekoliko mjeseci prije uhićenja.
– Mjesec dana prije uhićenja ostao sam bez tehničkog pregleda na automobilu pa ga nisam vozio. Glavić me znao koji put negdje prebaciti. Noć prije nego što smo pritvoreni, osoba kojoj ne želim reći ime ostavila mi je 70 grama heroina na području Bokanjca, na cesti prema Poljicima. Pokupio sam drogu na Bokanjcu. Nisam se htio voziti svojim autom pa sam zamolio Glavića da me prebaci. Njemu sam rekao da me treba voziti po neke rezervne dijelove za auto na Dračevac. Kad smo se našli ušao sam u Glavićev auto, a registarsku pločicu sam stavio u vrećicu zajedno s drogom. Vrećicu sam stavio između nogu, a Glaviću sam rekao da zaustavi prije Dračevca – detaljno je prepričavao Copić.
Izašao je potom s vrećicom, izvadio je registarsku pločicu i stavio je na suvozačevo sjedalo “renaulta 4” Davora Bajla. Sjeo je nazad u Glavićev auto i taman kad su krenuli, put im je presreo “civilni” policijski auto.
– Rekao sam Glaviću da bježi nazad. Dok je izbjegavao jedan auto, ja sam izvadio drogu iz vrećice i u jednoj pokrajnjoj uličici počeo sam prosipati drogu kroz otvorena vrata automobila. Glavić mi je na to rekao kako to nema smisla te da izađem iz auta, jer se on ne želi petljati. Žao mi je što je Glavić u pritvoru jer sam ga samo zamolio da me prebaci. On nije znao za drogu niti ju je vidio. Ja jesam ovisnik, ali ovu drogu nisam prodavao. Namjeravao sam je osobno “pošmrcati” – zaključio je u svojoj obrani Vice Copić.
Glavić je naglasio kako Bajla za razliku od Copića ne poznaje. Naglasio je kako je bio u panici kad je “skužio” da je u vrećici droga. Priznao je da povremeno uzima heroin i da je na metadonskoj terapiji.
– Žao mi je što sam upao u sve ovo, jer da sam znao nikad ga ne bi pristao voziti. S drogom nemam nikakve veze niti sam je kupovao, a niti prodavao. Ja sam tu nedužan. Samo sam mu htio napraviti uslugu – dodao je Glavić.
Međutim, prema navodima optužnice, Bajlo i Copić su dogovorili sastanak ispred jednog kafića u Ulici Nikole Jurišića zbog isporuke 450 grama heroina.
Kako stoji u optužnici, Bajlo je heroin ostavio u prtljažniku svog “renaulta 4”. Na dogovoreno mjesto Copića je dovezao Glavić u svom “golfu” kojim su se nakon preuzimanja “robe” pokušali udaljiti, no taj su im naum osujetili zadarski policajci Odjela za narkotike.
U pokušaju bijega, kako dalje stoji u optužnici, Glavić je vozilom krenuo naglo natrag, dok se Copić pokušavao riješiti heroina prosuvši ga kroz otvorena vrata sa suvozačkog mjesta. No, prije negoli je dovršio svoj naum, policajci su ih uhitili. Pretresom je kod Copića pronađeno 24,6 grama heroina, a još 10,63 grama pronađeno je u unutrašnjosti automobila “usisavanjem”.
Vrijednost pronađene droge, prema procjenama tužiteljstva, na zadarskom narko tržištu iznosila bi oko 41 tisuću kuna.
Suđenje se nastavlja u ponedjeljak završnim govorima obrane i optužbe. Optuženici su u pritvoru zadarskog Istražnog centra gdje se nalaze od dana uhićenja početkom veljače ove godine.