Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pojačani Zanatlija čeka lidera

30.09.2011. 22:00
Pojačani Zanatlija čeka lidera


Ovo nam je definitivno najveći izazov ove sezone. Zanatlija se pojačao i potpuno homogenizirao momčad. Zaista su jaki i dobro su krenuli u prvenstvo – ističe trener Zadra Šime Mijolović


Sa tri pobjede u početna tri kola su kuglači Zadra krenuli u novu sezonu. Prvo su kod kuće s glatkih 8:0 bili bolji od Rijeke, da bi potom prvo u Splitu dobili Poštar, a nakon toga i kod kuće Novsku. Obje utakmice završile su sa 7:1. Impresivna je tako i razlika u poenima kod zadarskih kuglača koja iznosi 22:2, što je Zadrane postavilo na vrh ljestvice. Ipak u drugom i trećem kolu i nije sve bilo toliko jednostavno, jer se rezultat u većem dijelu utakmice ipak “lomio”.
– Kao i u Splitu, mi smo i protiv Novske pokazali karakter kada je to trebalo. U posljednjoj utakmici bio je ključan drugi par u kojemu su igrali Stanko Čota i Mario Baljak i oni su uspjeli prelomiti utakmicu. Novska nam je bila itekako tvrd protivnik. Vrlo je važna činjenica da smo mi pravi kada to treba. Imamo snagu i karakter. Krasi nas jedna pozitivna energija i zbog toga imamo tri pobjede u ovom trenutku – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović.
Danas u 15 sati Zadrane očekuje dvoboj četvrtog kola. Zadrani gostuju u Slavonskom Brodu kod Zanatlije. Slavonci su u sezonu krenuli sa dvije pobjede, da bi u posljednjem kolu očekivano izgubili od Zaprešića.
– Ovo nam je definitivno najveći izazov ove sezone.  Zanatlija se pojačao i potpuno homogenizirao momčad.  Zaista su jaki i dobro su krenuli u prvenstvo.
Zadar je ipak favorit?
– Mi ćemo ići na dva boda i ja očekujem da ćemo doći do njih. Određene nijanse moramo popraviti u odnosu na prošlu utakmicu i ako nam to pođe za rukom očekujem pobjedu.
Parovi 4. kola Prve kuglačke lige: Zanatlija – Zadar, Konikom Osijek – Rijeka, Poštar – Grmoščica, Novska – Kandit Premijer, Medveščak 1958 – Zaprešić, Trilj – Velebit.