Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stara škola postat će nova vijećnica

30.09.2011. 22:00
Stara škola postat će nova vijećnica


Po planu Grada Nina svi predviđeni poslovi, a tu se misli i na unutrašnje opremanje i inventar, morali bi biti okončani do konca travnja naredne 2012. godine, a novoobnovljena i restaurirana vijećnica svečano će se otvoriti na Dan grada 7. lipnja iduće 2012. godine


Ovih su dana počeli radovi na obnovi i adaptaciji zgrade stare ninske Škole Petra Zoranića.
Riječ je o dobro poznatom objektu smještenom u centru ninske povijesne jezgre uz Višeslavov trg i spomenik Grgura Ninskog, podignutom davne 1907. godine i to na temeljima nekadašnje Kneževe palače. Ista ta palača po analizi arheoloških istraživanja i pronađenih ostataka, koje su obavili ninski arheolozi i radnici ninskog gradskog komunalnog poduzeća Komunalije i odvodnja d.o.o. koncem 2009. i početkom 2010. godine pod stručnim nadzorom kustosa Muzeja ninskih starina dipl. arheologa Mate Radovića, datira iz 14. i 15. stoljeća.
Budući da je koncem studenog 2008. godine puštena u rad novoizgrađena ninska gradska osnovna škola na predjelu Rupe, stekli su se svi potrebni uvjeti da se krene u obnovu ovog objekta, koji će se, kada u cijelosti bude obnovljen, prenamijeniti u gradsku vijećnicu i u njega će se smjestiti sve gradske službe. Idejni arhitektonski projekt obnove i prenamjene zgrade stare škole izradili su djelatnici Arhitektonskog projektnog zavoda APZ-INŽENJERING d.d. iz Zagreba i to sukladno uvjetima nadležnog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Zadru. Prije početka radova ishođena je potvrda glavnog projekta, dok je na temelju provedenog javnog natječaja na koji se javilo 14 ponuđača, za najpovoljnijeg izvođača odabrana građevinska tvrtka Kobak iz Slatine. Vrijednost radova koji bi trebali biti okončani u roku od šest mjeseci kreću se u visini od 3,7 milijuna kuna.
Po planu i programu vodstva Grada Nina svi planom predviđeni poslovi, a tu se misli i na unutrašnje opremanje i inventar, morali bi biti okončani najdalje do konca travnja naredne 2012. godine. Ako bude sve teklo po planu, novoobnovljena i restaurirana Gradska vijećnica svečano će se otvoriti na Dan grada 7. lipnja iduće 2012. godine.