Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zebić: Igrat ćemo na pobjedu u Parku mladeži

30.09.2011. 22:00
Zebić: Igrat ćemo na pobjedu u Parku mladeži


Nećemo igrati niti bunker, niti preotvorenu varijantu koja bi nas mogla koštati ranog gola. Moramo krvavo raditi svih 90 minuta, biti koncentrirani svo vrijeme bez crnih rupa u našoj igri i siguran sam da onda rezultat neće izostati – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Prema rasporedu Zadrani danas moraju put Splita, ali ne na Poljud, već u susjedni Park mladeži. Pred Zebićevom momčadi danas je težak ispit, u 10. kolu Prve HNL u Parku mladeži će protiv trećeplasiranog Splita pokušati ostati neporaženi. Već iz ove rečenice, ali i pozicija ove dvije momčadi na ljestvici, jasno je da je domaćin papirnati favorit. Međutim, ako ne često, ali onda nerijetko, favoriti znaju i kiksati, tj. tzv. autsajderi znaju osvojiti već unaprijed prežaljene bodove. Sigurni smo da se Zadrani neće predati, štoviše da će u Parku mladeži datiu sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Bod, ili sva tri? Nećemo u detalje, o njima će trener Dalibor Zebić.
– Nastojat ćemo, ili bolje reći dat ćemo sve od sebe kako bi u Parku mladeži ostvarili pozitivan rezultat. Siguran sam da se možemo kvalitetno suprotstaviti Splitu na njihovom travnjaku – optimistično je današnju utakmicu najavio Zebić.
Dobra forma
– U dobroj smo formi s atmosferom koja se samo poželjeti može. I u prošloj sezoni smo se kvalitetno suprotstavili Splićanima na njihovom travnjaku i ne vidim razloga da tako ne bude i ovoga puta. Imamo kvalitetu za to i sada je važno da je prezentiramo na pravi način.
Činjenica je da Zadrani ove sezone bolje igraju na gostovanjima nego kod kuće.
– Istina je, manje se mučimo sa suparnicima na njihovom terenu, nego u Stanovima. Kao prvo pritisak je manji kada igraš u gostima, a uz to u Stanovima se naši suparnici redovito zatvore u bunker, što nama nikako ne odgovara. Na gostovanjima nas domaćin napadne što onda i nama otvori prostor da napravimo nešto prema naprijed. Osim u Zaprešiću gdje također nismo odigrali loše, na svakom smo gostovanju dali barem po jedan zgoditak. Vjerujem da će tako biti i u Splitu.
Napokon se malo popravilo stanje u zdravstvenom biltenu prvoligaša sa Stanova.
– Odmah se to osjetilo protiv Zagreba, jednostavno smo imali više varijanti na različitim pozicijama. Šteta što protiv Splita neće moći nastupiti Luka Begonja koji je zaradio treći žuti kartion. Još uvijek razmišljam s kojom varijantom i koji igračima ću krenuti u utakmicu. Na poziciji libera svakako ću ostaviti Pezu koji je odlično odradio svoj posao protiv “pjesnika”. Teško da će od prve minute krenuti i Ćurjurić i Mršić jer bi to bilo protvoreno uz Santinija u vršku napada. Također još razmišljam koga postaviti na mjesto zadnjeg veznog, Sarića, Hajdinija ili nekog trećeg.
Split favorit
Split će sigurno napasti od prve minute.
– Uopće ne treba dvojiti da Split ima vrlo kvalitetnu momčad koja će od prve minute dati do znanja da želi isključivo pobjedu. Oni su favoriti u toj utakmici i odgovara nam da taj teret bude na njima. Međutim, smatram da nisu nepobjedivi i da ćemo mi tijekom utakmice imati itekako što za kazati. Siguran sam da ćemo stvoriti nekoliko prilika za pogodak, a zna se da na gostovanjima moraš iz dvije šanse realizirati barem jednu ako želiš osvojiti pokoji bod.
Navodno njihov trener ima slatke brige, šest napadača čeka “ko zapeta puška” priliku protiv Zadra.
– Ali, ne mogu igrati svi, to je sigurno. Splitova najveća snaga je zadnja linija koja vrvi od poznatih i prije svega iskusnih i kalitetnih igrača. Tu su Križanac, Budiša, Vidić…Ta zadnja linija daje im sigurnost i onda ostatak momčadi može relativno sigurno krenuti u napad. Međutim, nisu briljirali u svim utakmicama, teško su pobjeđivali Varteks, Lučko, Šibenik…
Hoće li se Zadar orijentirati na obranu gola, tj hoćete li igrati bunker u Parku mladeži?
– Nikako, već sam puno puta kazao da mi ne znamo tako igrati. Nećemo igrati niti bunker, niti preotvorenu varijantu koja bi nas mogla koštati ranog gola. Nećemo se povući, ali će cijela momčad igrati iza lopte. Odmah ću reći, mi u Splitu nećemo igrati na bod, idemo po pobjedu u Parku mladeži. Moramo krvavo raditi svih 90 minuta, biti koncentrirani svo vrijeme bez crnih rupa u našoj igri i siguran sam da onda rezultat neće izostati. Kao što sam rekao, mi ćemo stvorili svoje šanse, samo ih treba realizirati – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Pezo, Jonjić, Bilen, Sarić, Banović, Surać, Bilaver, Mršić (Ćurjurić), Santini.


 BILAVER: NEMA PREDAJE U SPLITU




Josip Bilaver, desni bočni prvoligaša sa Stanova,uoči utakmice u Splitu naglašava odličnu atmosferu koja vlada u prvoligašu sa Stanova.
– U dobroj smo formi, a atmosfera je na visokom nivou. Pobijedili smo Zagreb i time se napunili dodatnim samopouzdanjem. Da slučajno nismo pobijedili bila bi to katastrofa, a ovako smo u drugoj krajnosti sve je odlično. Na osmom smo mjestu, a sakupili smo i dosta veliki broj bodova. Ali, ne mislimo tu stati.
Može li se sakupljanje bodova nastaviti i u Parku mladeži?
– Zašto ne, nema predaje. Cijenim Split, stvarno imaju kvalitetnu momčad, ali u Hrvatskoj svatko svakoga može pobijediti. Mislim da imamo još puno rezervi u svojoj igri, i ako se te kočnice otpuste Splitu bi se moglo loše pisati, Ali, nećemo ništa prognozirati, daj Bože da to napravimo, pa ćemo onda pričati o tome. U svakom slučaju mislim da imamo šansi zagorčati život domaćinima. Vjerujem da će oni dosta pažnje posvetiti prvom strijelcu lige Santiniju, a onda bi se moglo otvoriti nekome drugome u napadu – kazao je Bilaver