Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Poker pobjeda za ostanak na vrhu

Autor: Viktor Bogut

30.09.2012. 22:00
Poker pobjeda za ostanak na vrhu

Foto: Vedran SITNICA



Šest pojedinačnih pobjeda i ponovno odlični Luka Bolanča obilježili su nastup Zadrana u Belišću
Iako se mora priznati da su kuglači Zadra imali relativno lake protivnike u prva četiri kola, maksimalan učinak u uvodu sezone zaista je dobar znak i dokazuje da Zadar, unatoč oslabljenom rosteru u odnosu na prošlu sezonu, i dalje ima jaku momčad koja je spremna boriti se za vrh ljestvice.
U subotu su Zadrani u Belišću slavili protiv domaćeg Željezničara s maksimalnih 8:0. Šest pojedinačnih pobjeda i ponovno odlični Luka Bolanča obilježili su subotnji dvoboj, a vrijedi istaknuti da je Željezničar, zaista odigrao vrlo lošu partiju u kojoj niti jedan igrač domaćeg sastava nije se niti približio brojci od 600 srušenih drva, tako da je utakmica bila jednosmjerna ulica, iako su prva tri igrača Zadra, Hrvoje Marinović, Luka Ukalović i Stanko Čota odigrali za nijansu slabije od ostale trojice.
Kad je riječ o ostalim dvobojima, derbi u Splitu između Poštara i Medveščak 1958 završio je neodlučeno, tako da se obje momčadi sa svega tri boda u prva četiri kola i dalje nalaze bliže dnu nego vrhu ljestvice. ipak, razlog i relativno težak raspored koji su Splićani, a pogotovo Zagrepčani imali u početku prvenstva.
Zadrani i dalje drže vrh, zajedno s Konikom Osijekom i Zaprešićem, objektivno dvama najjačim timovima ovog prvenstva. I Osječani i igrači iz Zaprešića su, također relativno lako stigli do domaćih pobjeda nad Zanatlijom, odnosno Radnikom, a jedina razlika u odnosu na ljestvicu nakon trećeg kola je da je ovog puta Zadar preuzeo vodstvo jer je sa 8:0 dobrano poboljšao svoju razliku.
U idućem kolu u Zadru gostuje Grmoščica, sastav koji je u prijelaznom roku izgubio nekoliko vrlo važnih igrača, no unatoč tome i dalje igraju vrlo dobro i iznenađujuće se nalaze na diobi četvrtog mjesta prvenstvene ljestvice s tri pobjede i jednim porazom.
ŽELJEZNIČAR0
ZADAR8
Štrok – Marinović 1:3 (532 – 595), I. Strugačevac – Ukalović 1:3 (568 – 592), Ivić – Ćota 0:4 (534 – 585), Salai – Manev 0,5 – 3,5 (584 – 615), Čačić – Bolanča 0:4 (558 – 634), Z. Strugačevac – Baljak 0:4 (547 – 603)