Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Požari najkraće gore u Čazmi i Čakovcu

Autor: Siniša Klarica

30.09.2012. 22:00
Požari najkraće gore u Čazmi i Čakovcu

Foto: Marin GOSPIĆ



Profesionalni vatrogasci iz Čazme najbolji su vatrogasci Hrvatske u A klasi, a njihovi kolege iz Čakovca u B klasi. To su i pobjednici 6. državnog natjecanje vatrogasaca RH koje je ovog vikenda održano u ŠRC Višnjiku u Zadru. Među dragovoljcima u A klasi najbolji su bili Vatrogasci DVD-a Pukovec, a u B klasi “devedejci” Mladost i iz Kaštel Sućurca. U ženskoj klasi A najbolje su bile članice DVD-a Zaprešić, a u klasi B iz DVD-a Savska Ves.
Pobjednici su to izborili u konkurenciji 246 vatrogasaca na natjecanju gdje je domaćin bila Vatrogasna zajednica Zadarske županije, organizator Hrvatska vatrogasna zajednica, a pokrovitelji Ministarstvo unutarnjih poslova i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na natjecanju su sudjelovali i gosti vatrogasci iz Slovenije i Italije, a pobjedu su u njihovom srazu odnijeli vatrogasci PGD Štrekljevec iz Slovenije.
Čestitavši pobjednicima, predsjednik HVZ-a Ante Sanader je iskoristio priliku da još jednom izrazi nadu da će se status vatrogastva u Hrvatskoj uskoro promijeniti na bolje.
– Zadovoljstvo mi je što je na čelu DUZS-a vatrogasac, i vjerujem kako ćemo svi zajedno konačno kvalitetno riješiti status vatrogastva u RH, rekao je župan splitsko-dalmatinski
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je zahvalio hrvatskim vatrogascima, kojih je 70.000, profesionalnih ili dragovoljnih, sudjelovalo u protekloj protupožarnoj sezoni. Natjecateljima i gostima obratili su se i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić te zadarski dožupan Đani Bunja.
Najbolji hrvatski vatrogasci nastupit će sljedeće godine na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj.