Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadranki iz kuće nestao obiteljski nakit vrijedan više tisuća kuna!

Autor: Minja Gugić

30.09.2012. 22:00
Zadranki iz kuće nestao obiteljski nakit vrijedan više tisuća kuna!

Foto: zl



Zadarski policajci stalno pozivaju na oprez jer krađe zlatnih lančića postale su toliko česte da gotovo više i nisu vijest. Lopovi skoro svakodnevno, munjevitom brzinom i u prolazu, zlatne lančiće trgaju ženama s vrata, a nakon provale u stanove i kuće – nakit je prvi na udaru!


Ni proteklog vikenda, nažalost, nisu izostale provale i krađe u Zadarskoj županiji pa je tako u subotu prijepodne u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu nepoznati muškarac provalio u stan 79-godišnjaka odakle je ukrao zlatni lančić vrijedan nekoliko stotina kuna. U isto vrijeme, ali u ulici Stjepana Radića u Zadru šest godina mlađoj Zadranki drski je lopov uspio s vrata otrgnuti zlatni lančić. Zadranka u dobi od 72 godine odmah je krađu prijavila policiji i rekla kako je lančić bio vrijedan oko tisuću kuna. Za nepoznatim razbojnikom policajci tragaju. Žrtva bešćutnog razbojnika na isti je način postala i dvije godine mlađa sugrađanka. Njoj je vrijedan zlatni lančić otrgnut s vrata dok je prolazila Obalom kneza Branimira.
Zlatni i srebrni nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna nestao je u petak poslijepodne iz obiteljske kuće u ulici Tita Strozzija u Zadru. Nakit je bio u vlasništvu 51-godišnje Zadranke.
Protiv ovih, za sada nepoznatih lopova, Državnom odvjetništvu u Zadru već su napisane kaznene prijave, ali policajci su uspjeli otkriti tko je prije nekoliko dana ukrao lančić 69-godišnjakinji.
U pitanju je lopovica u dobi od 56 godina. Naravno, zbog ove je krađe kazneno prijavljena.
Pun mjesec, južina i alkohol
Nakon okončanoga kriminalističkog istraživanja, kazneno je prijavljen i 17-godišnjak koji je u noći sa subote na nedjelju provalio u kiosk u Ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru odakle je odnio manju količinu cigareta. On će odgovarati pred Državnim odvjetništvom za mladež u Zadru kao i još dvojica maloljetnika od 15 i 17 godina koji su, također pod okriljem mraka, u noći sa srijede na četvrtak, provalili u trgovinu mješovitom robom kako bi se malo počastili pa su ukrali nešto novca, sokove i slatkiše.
U policijskom zapisniku osim ovih već uobičajenih “nestašluka” – krađa i provala, zabilježeno je i nekoliko narušavanja javnog reda i mira. Riječ je o neredu na Putu Kolovara gdje je došlo do tučnjave. Incident se dogodio oko 4 sata ujutro kada je tamo još uvijek poprilična gužva pa i ona – prometna.
Šakom u glavu
Zadranin u dobi od 23 godine unatoč dobroj vidljivosti (bio je pun mjesec), autom je zamalo pregazio 19-godišnjaka koji je prelazio cestu. Mladić ga je upozorio na vožnju što se baš i nije previše svidjelo 23-godišnjem vozaču te je on izašao iz auta i opalio ga šakom u glavu.
Mladić je lakše ozlijeđen, a kada su na mjesto incidenta stigli policajci, vozač je priveden i podvrgnut alkotestu koji je pokazao 1.50 promila alkohola u krvi. Policajci su ga potom “otpratili” u prostorije policije, odnosno trijeznionicu gdje je dočekao nedjeljno jutro. Tada su mu trijeznom, napisali optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
U Gračacu je 20-godišnjak nešto prije ponoći u jednom kafiću vrijeđao policajca koji je došao na intervenciju. I on je završio na triježnjenju nakon čega će mu biti uručena prijava zbog izazivanja nereda i nedoličnog ponašanja prema službenoj osobi.


Zadarska poduzetnica slavila rođenda, vrijeđala policajce pa završila na triježnjenju




Alkohol je, kako to obično biva, “kumovao” i incidentu koji se dogodio u jednom kafiću u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru. I tamo je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon ponoći.
Naime, kad su policajci stigli u kafić po dojavi, bili su izloženi grubim psovkama, vrijeđanju i omalovažavanju, a u tome je prednjačila 35-godišnjakinja i njezin sedam godina stariji prijatelj. Odmah je bilo jasno da su pijani pa su i njih policajci priveli na triježnjenje.
Neslužbenim smo kanalima doznali kako je riječ o jednoj poznatoj i iznimno dobrostojećoj zadarskoj poduzetnici i vlasnici firme koja je slavila rođendan pa je osim rođendanskih čestitki prijatelja, dobila na “dar” i onu policijsku, u obliku prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.