Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nove snage zadarskog kazališta

30.09.2013. 22:00
Nove snage zadarskog kazališta


Dragon teatar prošle godine je pokrenuo Kazališnu školu u Zadru radom na predstavi Posljednja nova godina, 2013. u Ugljanu predstavom Zemlja čudesa, te u Salima predstavom Četiri godišnja doba.
Prezentacije škola održane su krajem svibnja i početkom lipnja 2013., a sada Kazališna škola Dragon teatra kreće u novu radnu sezonu. Prvi radni sat održat će se sutra u 20 sati u kazališnoj dvorani bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama, dogovorom oko termina i lokacije rada. Kazališna škola za djecu u suradnji s Domom na žalu u Preku, započinje s radom danas u 18 sati. Uz stručno vodstvo škola će polaznicima predstaviti elemente glume, scenskog govora i pokreta, proces nastajanja kazališne predstave te osnove kazališne kulture.
– Naša kazališna škola je dobar potez koji me drži tu, da se ne pogubim čekajući hoće li nam biti odobrena potrebna sredstva za iduće ljeto. S druge strane iz tih redova se regrutiraju nove snage, na taj način Dragon opstaje, kaže Maja Šimić koja je posebno ponosna što je jedna polaznica škole ove godine upisala akademiju.
Sve informacije možete dobiti na broj telefona 099 810 3000 ili upitom na e-mail adresu [email protected].