Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Fužine prva postaja stolnotenisača

30.09.2016. 22:00
Fužine prva postaja stolnotenisača


Dobrodošli u Fužine – stoji na ulazu u ovu goransku općinu, a na internetskoj stranici Turističke zajednici Općine Fužine objasnit će da su…:
– Fužine smještene 730 metara nad morem, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara, okružene slikovitim planinama, tišinom stoljetnih šuma crnogorice i ljepotom svojih jezera. Po zadnjem popisu cijela općina je imala 1.592 stanovnika, koji su raspoređeni u devet naselja….
Upravo će Fužine, odnosno njihov klub Bajer, biti i prvi ispit stolnotenisačima Donata, koji su se nakon ispadanja iz Superlige morali pomiriti s činjenicom da će igrati u nižem rangu i to po prvi put nakon 20-ak godina u kojima su u kontinuitetu igrali u najvišem rangu.
– Nikada nisam bio u Fužinama, ali čuo sam da je zaista lijepo – rekao je Davor Karlović, trener Donata, koji je kroz bogatu igračku, ali i kraću trenersku karijeru, više gostovao po Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, nego u manjim općinama. Sada su se stvari promijenile, no makar će on i njegovi igrači dobiti priliku upoznati manja, ali svakako lijepa hrvatska mjesta. Naime, jasno je već bilo već na početku prošle sezone da Donat s rosterom u kojemu su bili isključivo domaći kadeti i juniori nema što tražiti u Superligi. Ispadanje, i to bez pobjede, bila je surova realnost, iako i sam Karlović ističe kako se nije dogodilo ništa tragično.
– Financije su nam određivale sklapanje rostera. Nismo željeli trošiti ono što nemamo i odlučili smo napraviti potpuni rez i našim mladim igračima dati priliku igranja u Superligi. Dogodilo se to da smo očekivano ispali i sada ćemo s našim mladim igračima igrati Prvu ligu, koja je realna za ovu momčad.
Legendarni zadarski stolnotenisač, a sada trener mladih igrača, na raspolaganju će, kao i lani, imati Antonija Goju, Filipa Miljatovića, Antu Ražova i Ivana Bušljetu, koji su prošli pripreme za znatno realniji izazov, nego što su ga imali lani.
Niti ove sezone pred mladu momčad se neće stavljati imperativ brzog povratka u elitni rang.
– Nemamo razloga ganjati Superligu, već samo želimo što bolje iskoristiti igranje u Prvoj ligi za razvoj naših igrača. Naravno, da od njih ove sezone očekujem pobjede. Pogotovo od Goje, koji je dokazao kako može igrati i s dijelom igrača iz Superlige. Vjerujem da možemo biti blizu vrha, ali nemamo kvalitetu boriti se za ulazak u Superligu. To je plan za sezonu 2017./18.