Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Javna vlast mora biti transparenta

30.09.2016. 22:00
Javna vlast mora biti transparenta


Iako je Međunarodni dan prava na pristup informacijama bio prije nekoliko dana, točnije, 28. rujna, Ženska organizacija liberalki i mladi liberali tim su povodom jučer na Narodnom trgu obilježili taj Dan akcijom pod nazivom – “10 koraka do informacija”.
Uz svoj već prepoznatljiv štand u plavoj i žutoj boji, mladi su HSLS-ovci dijelili letke na kojima je bilo objašnjeno upravo to – o kojim je koracima riječ te kako doista doći do informacije na koju svaki građanin Republike Hrvatske ima zajamčeno pravo.
– Prvi smo puta na ovakav način, Međunarodni dan prava na pristup informacijama obilježili prije šest godina i to vrlo uspješno jer je odaziv i zainteresiranost građana bila doista velika. I sada, nakon stanke od ovih šest godina nažalost, moramo ustvrditi kako se nije puno toga promijenilo nabolje te kako još uvijek ima puno prostora za djelovanje. Svi zajedno moramo raditi na tome da se poštuju zakonske odredbe o pravu na pristup informacijama te sva tijela javne vlasti moraju biti transparenta – pojasnila je Marina Marić, predsjednica Gradske organizacije HSLS-a dodajući, kako će od sada, ovaj Dan obilježavati svake godine na ovaj način.