Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sportski dan u znaku nogometa, košarke, atletike, borilačkih sportova…

30.09.2016. 22:00
Sportski dan u znaku nogometa, košarke, atletike, borilačkih sportova…


Sportski dan održan je jučer u Osnovnoj školi Petra Preradovića na oduševljenje svih učenika i profesora. U cilju promocije sporta, jučer su OŠ Petar Preradović posjetili i poznati zadarski sportaši kako bi djeci otkrili čari pojedinih sportova, odbojke, košarke, nogometa, stolnog tenisa, taekwandoa, karatea, trčanja, atletike i triatlona, poput poznate hrvatske odbojkašice, ali i mame učenika ove škole, Barbare Ružić, košarkaškog trenera Marina Vrsaljka i stolnoteniskog trenera Davora Karlovića.
– Učenici su mogli sudjelovati u dva sporta. Naime, 30. rujna proglašen je Školskim danom sporta i prvi put se obilježava u Hrvatskoj, a u Europi se počeo obilježavati nekoliko godina ranije. Suradnici su nam Škola trčanja, Atletski klub, Teniski klub, Taekwando klub, Karate klub Zadar, navela je ravnateljica Stanka Pera Martinac.  
Lani su također obilježili Dan sporta, ali ove godine su ponudu sportova obogatili triatlonom, trčanjem, tenisom i borilačkim sportovima.
Sportski dan u OŠ Petra Preradovića završio je popularnom zumbom u školskom dvorištu, što je već postala i tradicija ove škole, a u plesnim koracima predvodila je ravnateljica Pera Martinac.