Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Knjige su lijepe i primamljive

Autor:

31.10.2009. 23:00
Knjige su lijepe i primamljive

Foto: Andrija PROVIĆ



U organizaciji Gradske knjižnice, u utorak je u njenom ogranku u Crnom održana radionica društvenih igara. Izražavanje djece na kreativan, zabavan i njima svojstven način, kako saznajemo od Laure Mihanović, knjižničarke u Crnom, organizira se svakog utorka i četvrtka te služi učenju mališana kroz kvalitetno provedeno vrijeme.
U povodu Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog, obradit će se tako brojne literarne teme prilagođene dječjem uzrastu.
– U okviru literarne radionice uvijek je bitno djeci u prvi plan staviti knjigu kao nešto lijepo i primamljivo, a zatim i pratiti njihove reakcije – upoznaje nas Laura Mihanović spomenuvši i kako pri knjižnici u Crnom, spomenute radionice nisu jedine aktivnosti.
– Trenutačno je u planu radionica za najmlađe, odnosno za djecu koja još nisu prohodala i njihove roditelje. Kod nas također djeluje i klub čitača za nešto starije članove – govori ljubazna knjižničarka.
Inače, odaziv njihovih osnovnoškolaca je stopostotan, s tim da se ne radi o djeci koja su samo formalno članovi, već su aktivni sudionici male, ali zbivanjima i duhom bogate knjižnice.
Danas popodne će u prostoru knjižnice biti održana literarna radionica posvećena astronomiji, a njen je naziv „Astronomski vremeplov”. Nakon uspješne radionice na temu korisnog iskorištavanja komadića smeća, sigurni smo, i sljedeća će animirati velik broj djece iz Crnog.