Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U Vrani vremešni mještanin pobrao 150 kg tuđih maslina

31.10.2010. 23:00
U Vrani vremešni mještanin pobrao 150 kg tuđih maslina


U policijskom zapisniku PU zadarske ni proteklog vikenda nije “bilo mira”. Zabilježeno je niz krađa, provala, prijevara….
Svakako je jedna od najbizarnijih i doista nesvakidašnjih krađa oko 150 kilograma maslina koje je uredno pobrao 71-godišnjak, doduše on je to brao malo, pomalo u četiri dana. Naime, prema informaciji iz zadarske policije, on je vremenskom razdoblju od 26. do 31. prošlog mjeseca u mjestu Vrana, iz maslinika u vlasništvu 57-godišnjaka, pobrao i odnio oko 150 kilograma maslina u vrijednosti od oko tri tisuće kuna. Međutim, 71-godišnjak je otkriven te su mu masline oduzete i vraćene vlasniku. Protiv 71-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
U nedjelju tijekom dana oko 10.45 sati u mjestu Kakma, nepoznata ženska osoba u dobi od 25 godina po već uhodanom scenariju prevarila 73- godišnjeg umirovljenika. Došla je u njegovu obiteljsku kuću, predstavila mu se kao djelatnica Centra za socijalnu skrb te ponudila da će mu za naknadu od dvije tisuće kuna povećati mjesečni iznos njegove mirovine za 500 kuna, na što joj je 73-godišnjak dao tisuću kuna. Policajci pokušavaju ući u trag bezobzirnoj prevarantici, no policajci su već podnijeli kaznenu prijavu zbog prijevare koja za sada glasi na nepoznatog počinitelja.
Uhvaćen 16-godišnji kradljivac
U vremenskom razdoblju od 26.do 29. prošlog mjeseca, u mjestu Vrsi na predjelu Zukve provaljeno je u pokretni Ugostiteljski objekt “White Shark” u vlasništvu poduzeća “Ninski zaljev” d.o.o odakle je ukraden sav inventar. Šteta je 62 tisuća kuna. Tijekom noći sa subote na nedjelju u ulici Josipa Jurja Križanića u Zadru, nepoznati počinitelj je iz dvoriša obiteljske kuće ukrao moped marke “tomos APN”, zadarskih registracija u vlasništvu 48-godišnjaka, a šteta je procijenjena na oko dvije i pol tisuće kuna. Na adresi Dubrovačke ulice u Biogradu tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznati počinitelj ukrao je motocikl „gillera runer” u vlasništvu 50-godišnjaka. Taj ukradeni motocikl pronađen je potom u obližnjem Svetom Filipu i Jakovu, nakon čega su policajci obavili kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom kojemu je dokazana krađa motocikla, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava. Tijekom subotnje noći u ulici Ivana Meštrovića u Benkovcu, policijski službenici su uhvatili dvojicu 20-godišnjaka prilikom provale u pizzeriju „Milonga”. Kriminalističkim istraživanjem potom je utvrđeno da su oni tijekom ove godine na benkovačkom području, izvršili još šest teških krađa provaljivanjem u ugostiteljske objekte. Za svoja će nedjela kazneno odgovarati.
Bicikl koji je vrijedan oko tisuću i pol kuna i u vlasništvu 44-godišnje Zadranke, ukraden je krajem prošlog mjeseca na Putu Petrića u Zadru.
Krivotvorio papire kako ne bi platio porez
Proteklog petka 45-godišnjak sa zadarskog područja, radi izbjegavanja plaćanja kazne zbog nepravovremenog prijepisa vozila, marke „audi A-8″ , sačinio je novi kupoprodajni ugovor, skenirao ovjeru javnog bilježnika, krivotvorio potpis prodavatelja i uporabio ga kao pravi u Poreznoj upravi gdje mu je ovjeren službenim pečatom te s tako ovjerenim ugovorom i potvrdom o plaćenom porezu, pristupio na šalter registracije vozila i pokušao izvršiti prijepis vozila. Slijedi mu kaznena prijava.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila kako je 33-godišnjak sa zadarskog područja u travnju ove godine od obrta „Elmont” u vlasništvu dvije godine starijeg Zadranina preuzeo 20 klima uređaja, ukupne vrijednosti 33 tisuće i 500 kuna lažno prikazujući da će ih uredno platiti, a kao sredstvo osiguranja plaćanja izdao je bjanko zadužnicu, koju vlasnik obrta “Elmont” nije mogao naplatiti zbog nedostatka novčanih sredstava na računu s tim da je neposredno prije isporuke klima uređaja platio iznos od šest tisuća kuna dok preostali iznos od 27 tisuća i 442 kune nije platio do danas. Slijedi posebno izvješće. Policajci su napisali i kaznene prijave protiv dvojice mladića u dobi od 19 i 21-godinu, jer je utvrđeno da su oni krajem prošlog mjeseca na Viru, provalili u obiteljske kuće u vlasništvu 63-godišnjaka i 67-godišnjakinje iz kojih su ukrali različite kućanske aparate, umjetničke slike i druge kućanske predmete u vrijednosti od preko 14 tisuća kuna.