Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Momčadska igra pobijedila je veliki Dinamo

Autor: Drago Bajković

31.10.2012. 23:00
Momčadska igra pobijedila je veliki Dinamo

Foto: Marin GOSPIĆ



Izgledali smo napokon kao momčad i zato smo pobijedili Dinamo. Pobijedili smo ga na naš način, srčanošću i maksimalnim zalaganje. Igrači su ostavili srce na terenu i na kraju bili nagrađeni za to – kazao je Milin


Na konferenciji za novinare nakon pobjede Zadra protiv Dinama prvi je govorio trener Ferdo Milin. Pobjeda nad Dinamom velika je nagrada za trud koji ulaže na svakom treningu i utakmici, a odmah je želio istaknuti jednu stvar:
– Molim vas naglasite jednu činjenicu. Ovo nije pobjeda Ferde Milina kao trenera, već cijeloga stručnog stožera. Tu su Zvone Jurić, Tomislav Rogić, Edi Stipić i Pedić. Svi skupa dajemo sve od sebe za Zadar – kazivao je Milin na početku konferencije.
– Izgledali smo napokon kao momčad i zato smo pobijedili Dinamo. Pobijedili smo ga na naš način, srčanošću i maksimalnim zalaganje. Igrači su ostavili srce na terenu i na kraju bili nagrađeni za to. U prvi plan su izbili Perica i Ivančić, a ja bih nabrojao i ostale, jer nitko sada ne govori o Muiću kojem je ovo bio prvi nastup, a oduzeo je najmanje 20 lopti Dinamovim igračima. Ili Tokiću koji je morao ranije napustiti travnjak zbog ozljede. Pa Begonji, Gržanu, Banoviću, Jerbiću, Prahiću i Sariću… Svi, baš svi su odigrali besprijekorno i zaslužuju sve čestitke.
Tako nije izgledalo nakon prvog poluvremena kada je Zadar gubio 2:0. Jeste li vjerovali da se Zadar može vratiti?
– Teško je reći jesam li vjerovao, ali, jesam. I nadao sam se. Dinamo nam 43. minute praktički nije zapucao na vrata, a onda smo u tri minute primili dva zgoditka. I moramo priznati, iz naših pogrešaka. U poluvremenu sam ušao u svlačionicu i reći ću vam iskreno što sam rekao. Kazao sam da ne mogu vjerovati da nam se ista stvar ponavlja po tko zna koji put i pogledao prema gore rekavši ‘tko nas to kažnjava’. A onda sam igračima kazao, izađite i igrajte nogomet. Ako izgubimo 5:0 ja ću na sebe preuzeti krivicu. Ali, igrajte nogomet. Izašli su i igrali nogomet i na kraju bili nagrađeni za sav trud koji pokazuju na svakom treningu. Rekao sam već, trud će se kad tad isplatiti. Ova pobjeda je prije svega velika nagrada za njih. I motiv da nastave u istom smjeru.
Prije gostovanja na Maksimiru Milin je naglasio da će tamo isprobati i i pojedine igrače i formaciju za gostovanje na Poljudu.
– Surać, Mršić, Ćurjurić i Bilaver nisu niti putovali u Zagreb. To ne znači da na njih ne računam protiv Hajduka na Poljudu, ali želio sam isprobati neke igrače koji strpljivo treniraju već mjesecima, a praktički nisu niti dobili pravu priliku. I koji će gristi cijelu utakmicu. Dobio sam odgovor na Maksimiru, Zadar ima igrače na koje može ozbiljno računati i koji će u svakoj utakmici ostaviti srce na terenu. Otprilike imam i potvrdu za ono što planiram napraviti na Poljudu, malo me poremetio crveni karton Ivančića, ali sada znam da imam još puno mušketira u svojim redovima. Siguran sam da ćemo svi zajedno izvući Zadar iz teške situacije u kojoj se nalazi.
Za kraj je kazao:
– BBB su nas s Maksimira ispratili pljeskom. To govori koliko su cijenili našu borbenost i htijenje koje je donijelo ovu pobjedu. A dovoljno je pročitati proglas koji su napisali nakon utakmice gdje nas spominju pa da vam sve bude jasno – zaključio je Milin.