Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Skinut urok s realizacije

31.10.2013. 23:00
Skinut urok s realizacije


Zadar je uspio, prošli su u četvrtfinale Kupa i praktički već od četvrtka ujutro okrenuli su se gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca


Zadar se pobjedom u Vinkovcima nad Cibalijom plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa i na taj način ponovio prošlosezonski uspjeh. Još uvijek je u svježem sjećanju nogometnih zaljubljenika čudesna pobjeda Milinove momčadi nad Dinamom u Maksimiru, trenutak koji je možda i obilježio prošlu sezonu kao jedno od najvećih iznenađenja. Nažalost, Zadrani kasnije nisu uspjeli preko Slaven Belupa doći do polufinala, ali treba naglasiti da su ih od toga dijelile sekunde. Ove sezone prvoligaš sa Stanova nije ponovio čudo da bi se plasirao u četvrfinale jer je u srazu s Cibalijom ipak bio lagani favorit. Međutim, imao je možda i najteži posao od svih momčadi iz elitnog razreda hrvatskog nogometa.
Na vrućem terenu u Vinkovcima protiv dojučerašnjeg prvoligaša Zadrani su morali slaviti da bi ušli među osam najuspješnijih u ovom prestižnom natjecanju. Nakon velikog broja sušnih sezona Zadar se dvaput zaredom plasirao ovako daleko s naglaskom da još ništa nije gotovo. Suparnika u četvrtfinalu Zadar će saznati 5. studenog i onda ćemo vidjeti koliko će biti težak posao pred njima. I je li sazrijelo vrijeme za novu senzaciju.
A utakmica koju će Zadar odigrati u ponedjeljak u Sigetu možda je i dvoboj polusezone. Na Stanovima su ove dvije momčadi odigrale 1:1 u utakmici koja je, barem po igri i po prilikama, trebala otići na stranu Zadrana. Međutim, ne pobjeđuje uvijek bolji. Promašene prilike i nerealizirani jedanaesterac koštali su momčad Ferde Milina dva boda. Što je prošlo, to se više ne može promijeniti. Zato ovu utakmicu treba promatrati iz posve drugog kuta. Zadar u Siget odlazi s namjerom da tamo osvari pozitivan rezultat. Bio to bod, ili ako se ukaže prilika i sva tri. Činjenica je da to nije nemoguća misija, ali Zadrani će morati, da bi ostvarili taj cilj, odigrati puno bolje nego posljednja dva prvenstvena kola. Svjesni su toga na Stanovima i sigurni smo da je Zadrov strateg pripremio taktiku koja će u Sigetu donijeti rezultat. Hrvatski dragovoljac je puno bolja momčad nego što to pokazuje njihov položaj na ljestvici i zato ih treba shvatiti najoziljnije. Uostalom možda je pristup “lako ćemo”i koštao Zadrane ona dva boda koja su izgubljena u međusobnom srazu na Stanovima. Vrijeme je da Zadrova momčad po pitanju realizacije proradi i u prvenstvu. A ako se to dogodi, onda bi se Zadar mogao iz Sigeta vratiti i s punim plijenom. Davno je rečeno, najprije skoči, pa reci hop. Sigurno je jedno, Zadrani će za takav pothvat morati svoje dresove itekako napuniti znojem.