Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

HZZO će podmiriti troškove Karlovog liječenja

31.10.2016. 23:00
HZZO će podmiriti troškove Karlovog liječenja


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje podmirit će troškove liječenja u inozemstvu devetogodišnjem Karlu Kulašu iz Polače. Ta vijest s oduševljenjem je dočekana u obitelji Kulaš, ali i kod svih dobrih ljudi koji su se uključili u humanitarnu akciju kako bi pomogli Karlu oboljelom od teške maligne bolesti u njegovoj velikoj životnoj borbi.
Poziv za pomoć prvo je objavila jedna Karlova sumještanka u Facebook grupi Mame iz Zadra, a potom je Privlačanka Kristijana Požarina Rakić, uz odobrenje dječakove obitelji, na svom profilu dirljivom pričom pod naslovom “Srce dobrote za Karla” pokrenula akciju za prikupljanje novčanih sredstava bez kojih je dječakov odlazak u parišku kliniku Necker bio neizvjestan. Nakon dobrih vijesti iz HZZO-a Kristijana Požarina Rakić prenijela je riječi zahvale obitelji Kulaš te i osobno zahvalila svima koji su se nesebično odazvali i donirali sredstva na Karlov račun. Ujedno, objavila je i kako obustavlja akciju u kojoj je prikupljeno nešto novca koji će obitelj Kulaš upotrijebiti kako bi pokrila nemale troškove u Parizu gdje bi dječak trebao biti operiran koncem studenog. Na put s Karlom trebao bi krenuti njegov otac, inače jedini zaposleni član šesteročlane obitelji Kulaš.
Podsjetimo, Karlova borba traje već nekoliko godina, otkako mu je dijagnosticiran tumor na mozgu. Dva puta je operiran u Hrvatskoj, ali bolest nije pobijeđena ni nakon što je primio šest kemoterapija. Šansa za život bez boli i djetinjstvo kakvo imaju njegovi zdravi vršnjaci Karlu se otvorila u pariškoj klinici gdje postoje stručnjaci koji mogu izvesti zahtjevan kirurški zahvat.
Inače, ovaj hrabri i usprkos svemu veseli dječak, pohađa i nastavu, a u izvršavanju školskih obaveza pomoć mu pruža osobni asistent. Karlo je, reći će svi koji ga poznaju, borac koji se ne predaje, dijete koje zaslužuje bolji život.
Pokretači humanitarne akcije privremeno su zaustavili prikupljanje sredstava, no svi oni koji žele pomoći Karlu i njegovoj obitelji kako bi lakše podnijeli nemale troškove koji ih čekaju, mogu to i dalje učiniti uplatom na dječakov bankovni račun: Karlo Kulaš, Erste banka, broj računa: 3103053800, IBAN HR0524020063103053800.