Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Voštarnici 4:4, novi pokušaj za 15 dana

30.11.2010. 23:00
Na Voštarnici 4:4, novi pokušaj za 15 dana


Kako se i očekivalo, Vijeće Mjesnog odbora Voštarnica u srijedu nije konstituirano. Naime nakon nedavno provedenih izbora, HDZ je osvojio 4 vijećnićka mandata, isto koliko i koalicija SDP-HNS-DSU. Jedan mandat pripao je HSP-u dr. Ante Starčevića.
Nakon tajnog glasovanja kandidat HDZ-a Grgo Peronja dobio je četiri glasa, isto koliko i kandidatkinja koalicije SDP-HNS-DSU Milijana Urošević. Jedan glasački listić bio je nevažeći, a vijećnik HSP-a dr. Ante Starčevića Damir Biloglav je otprije rekao da se njegova stranka neće prikloniti niti HDZ-u, niti koaliciji. Štoviše, Biloglav je predložio da pola mandata u MO Voštarnica vlada HDZ, a pola koalicija, pa da se vide razlike između ovih dviju političkih opcija.
Međutim, to nije ni bilo na dnevnom redu, pa je gradska pročelnica za lokalnu samoupravu Dolores Kalmeta Grdović mogla samo konstatirati da vijeće MO Voštarnice nije konstituirano. Kalmeta Grdović je rekla da će za 15 dana biti ponovno sazvana konstituirajuća sjednica.
Dodajmo i to da je vijećnik Jakov Goreta upozorio na neurednu dostavu. Naime, on uopće nije dobio pismeni poziv za sjednicu. Gradska pročelnica Dolores Kalmeta Grdović je priznala da je ovih dana bilo dosta povika na dostavu. Po njoj je gradska uprava na vrijeme poslala pozive s dostavnicom. Ispalo je, kaže Kalmeta Grdović, da bi bolje bilo da su se pozivi slali običnom pošiljkom. Ovako, poštari ostave žuti papirić s obavijesti o preuzimanju preporučene pošiljke, pa se čeka da se primatelj pojavi i preuzme na pošti svoju pošiljku. Obična dostava inače ne dolazi u obzir, jer je zakonom utvrđeno da se pošiljke ovakve vrste moraju slati preporučeno. Na drugu stranu, kaže resorna gradska pročelnica, zabilježeno je da su vijećnici na otocima uredno dobili svoje pozive, pa se Dolores Kalmeta Grdović, u ime Hrvatskih pošta, ispričala vijećnicima na neurednoj dostavi.