Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Novi album klape Intrade u trgovinama

30.11.2010. 23:00
Novi album klape Intrade u trgovinama


Ljubitelji klapske pjesme i klape Intrade od jučer u trgovinama mogu kupiti “Zoru bilu”, posljednji album ove poznate zadarske klape s kojim njezini članovi obilježavaju 25 godina postojanja
Ljubitelji klapske pjesme i klape Intrade od jučer u trgovinama mogu kupiti “Zoru bilu”, posljednji album ove poznate zadarske klape s kojim njezini članovi obilježavaju 25 godina svog postojanja. Klapa Intrade svojih 25 godina obilježila je mnogobrojnim nagradama i nastupima u Hrvatskoj i izvan nje te može ovu godinu proglasiti najuspješnijom do sada. Album su uspjeli uz mnogobrojne nastupe napraviti onako kako su i zamislili. Vrlo su zadovoljni kako kvalitetom pjesama, tako i produkcijom.
– Album je, evo konačno snimljen, mislili smo da će biti gotov do ljeta, no naposljetku će biti za ovo božićno vrijeme. Mislili smo da će stvaranje biti i jednostavnije, ali dosta se radilo na njemu. No, sada smo svi zadovoljni s napravljenim. Album je sniman u Splitu, zove se “Zora bila” po hitu koji se vrti već u cijeloj Hrvatskoj. Imali smo koncert u Ljubljani te smo vidjeli da se pjeva i tamo, što znači da je pjesma već prešla granice Hrvatske. To me malo i začudilo jer je prošlo jako malo vremena. Album će imati za svakoga ponešto. Na njemu soliramo svi, od tenora do basa, i mogu reći da je to biti jedna raznolikost klape Intrade, kazao je nedavno glavni solist klape Tomislav Bralić za Zadarski list.
Njihov novi veliki hit “Zora bila” će sigurno kandidirati za hit godine, a radi se o pjesmi koja će biti među najizvođenijima ove godine, poručuju iz izdavačke kuće Scardona. Pjesmu je napisao Pero Kozomara, a s njom i najavio uspješnu  buduću suradnju s klapom.
Autori pjesama su dosadašnji dugogodišnji suradnici klape, čiji hitovi su označili karijeru Klape Intrade; A. Sikirić ,I Badurina, D. Juraga, P. Kozomara , B. Slivar ,S. Tafra, V. Tomašić te umjetnički voditelj klape D. Petrović. Također, svoje mjesto na albumu našla je i prva objavljena autorska pjesma člana klape Z. Kneževića. Iz Scardone ističu i nekoliko, kako kažu, budućih velikih hitova koji će zasigurno ostati u repertoaru klape, a radi se o pjesmama “Neka klapa još jednu zapiva”, “Neka ne sazna”, “O´ miruj srce” te “klapa Intrade”.Današnji uspjeh klape Intrade izrasta iz vremena dok su pjevali u formi “a capella”, kada su s puno truda brusili svoje glasnice da bi u ljetnim večerima na Omiškoj “pjaceti” dosezali do nagrada najprestižnijeg klapskog natjecanja. Danas klapa nastupa s blagim iskorakom od izvorne klapske pjesme, ali s puno ukusa i pod sigurnom rukom maestra prof. Davora Petrovića. Stali su uz bok ponajboljim hrvatskim izvođačima, zadržavajući u potpunosti klapski četveroglas (nezaobilazne terce i jednostavan slog dubokih glasova). Zahvaljujući suradnji s renomiranim pjesnicima i skladateljima iz svog podneblja te izuzetnom glasu i talentu Tomislava Bralića, uspjeli su na najbolji način opjevati i kamen i more, kao i dotaknuti se povijesti hrvatskog naroda.
Uspješnu 2010. godinu Intrade će nastaviti gala koncertom u zagrebačkoj košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića, 9. prosinca, dok će ih zadarska publika imati priliku poslušati na već tradicionalnom božićnom koncertu u Arsenalu.