Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Poznati zadarski odvjetnik nije želio opet svjedočiti

30.11.2010. 23:00
Poznati zadarski odvjetnik  nije želio opet svjedočiti


Vještak telekomunikacijske struke detaljno je analizirao međusobne pozive i kontakte optuženika u “kritično” vrijeme. Trebao je opet svjedočiti i odvjetnik Slaven Dmitrović koji je u dijelu postupka branio Jovića, no on je to odbio na što ima zakonsko pravo
Dugotrajnim i iscrpnim svjedočenjem vještaka telekomunikacijske struke Vladimira Njegovana, koji je detaljno objašnjavao i analizirao međusobne pozive i kontakte optuženika, jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Ivasu, bivšem vlasniku radio postaje Donat FM i bivšem suvlasniku te direktoru Zadarfesta, Oliveru Joviću te Tihomilu Neziroviću.
Trebao je opet svjedočiti i poznati zadarski odvjetnik Slaven Dmitrović, koji je u jednom dijelu kaznenog postupka branio Olivera Jovića, međutim, on je iskoristio svoje zakonsko pravo i to je odbio.
Zbog toga je predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić pojasnio kako će njegov raniji iskaz biti izdvojen iz spisa, na što je Ivasov branitelj najavio žalbu. Trebala je opet svjedočiti i Ivasova supruga Ognjenka, međutim i ona je jučer rekla kako ostaje pri svom ranije danom iskazu te da nema što za dodati. Prema optužnici, podsjetimo, Branimir Ivas, Oliver Jović, kao i Tihomil Nezirović, terete se za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine.
Branimir Ivas na prvom je suđenju bio osuđen na tri godine i pet mjeseci, Oliver Jović na tri godine zatvora, dok je Tihomil Nezirović bio uvjetno osuđen na godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine, no Vrhovni je sud ukinuo donesene presude zadarskog Županijskog suda te zatražio ponavljenje postupka. Jović i Nezirović se i ovaj put brane sa slobode. Što se tiče Branimira Ivasa on je na dan izricanja prve, nepravomoćne presude sredinom veljače ove godine bio pušten na slobodu nakon 15 mjeseci provedenih iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Međutim, na tu se odluku tužiteljstvo žalilo, a njihovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio, pa je Ivas nakon manje od mjesec dana opet vraćen u pritvor u kojem se još uvijek nalazi.