Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optuženi mladić došao na sud, ali je njegova braniteljica bila spriječena

30.11.2011. 23:00
Optuženi mladić došao na sud, ali je njegova braniteljica bila spriječena


Podsjećamo, riječ je 19-godišnjaku koji je nakon incidenta bio uhićen, priveden, a potom je proveo dva mjeseca u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke, jer je na svojoj maturalnoj zabavi pijan prijetio bombom


Zbog nedolaska braniteljice Dunje Vulić, koja se pismenim putem opravdala zauzetošću, jučer je na Općinskom sudu u Zadru drugi put za redom odgođena rasprava u suđenju protiv 19-godišnjeg Zadranina, Mihovila Š. koji je optužen jer je na svojoj maturalnoj zabavi, početkom lipnja ove godine u Arsenalu pijan, prijetio bombom.
Naime, prošli je put, sredinom listopada ove godine rasprava također, bila odgođena zbog nedolaska pozvanih svjedoka.
Podsjećamo, riječ je o bivšem učeniku zadarske Privatne gimnazije s pravom javnosti koji je nakon ovog incidenta bio uhićen, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, a potom je proveo i gotovo dva mjeseca u pritvoru Istražnog centra zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Informacija o ovom incidentu koji je srećom, prošao bez ikakvih nesretnih posljedica, procurila je u javnost mjesec i pol kasnije, sredinom srpnja kada je i objavljena u novinama.
Naime, prema optužnici općinskog državnog odvjetništva “kobna” zabava maturanata Privatne gimnazije održana je, 7. lipnja ove godine. Te noći između ponoći i 1 sat došlo je najprije do svađe, a potom i fizičkog sukoba između zaposlenika Arsenala i Mihovila zbog rasvjete u klubu, pa je i zaštitar bio prisiljen intervenirati kako bi se mladić smirio. Mladića je izveo vani, a on je pri izlasku i zaposleniku i zaštitaru zaprijetio riječima: “Idem po bombu, pa ću se vratiti. Vidit ćete vi tko sam ja, što sam i s kim imate posla”!
Nakon toga se vratio s bojevom ručnom bombom M75 i došao do ulaznih vrata Arsenala, no bila su zaključana. Mladić je držeći bombu u ruci, prema optužnici, prijetio u pravcu Arsenala i pozvao zaposlenika s kojim se prethodno “zakačio” da izađe vani ponavljajući kako se on neće “s njim zaje…”.
Iz kluba je tada izašao i uspio ga smiriti jedan školski kolega. Odgovorio ga je od daljnjih prijetnji te ga uspio udaljiti 100-tinjak metara dalje do jednog velikog “pitara” s cvijećem ispod kojeg su sakrili bombu i vratili se u dvoranu.
Mladićev školski kolega je nedugo potom sam izašao iz Arsenala, uzeo bombu, otišao do rive i bacio je u more.
Sutkinja za mladež Općinskog suda u Zadru koja vodi ovaj slučaj, Ana Zrilić, tako je bila prisiljena i jučer odgoditi raspravu dok se ne steknu svi uvjeti za njezin nastavak.
Mladić se sada brani sa slobode i on je jučer uredno došao na zakazano ročište.