Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zelena lista dijelila ekološko sjeme

30.11.2011. 23:00
Zelena lista dijelila ekološko sjeme


Ekološko sjeme paprike,  rogača i rajčice aktivisti Zelene liste dijelili su danas svojim sugrađanima i sugrađankama u sklopu predizborne  kampanje u IX izbornoj jedinici za skorašnje parlamentarne izbore.
–  Sita, zadovoljna i zdrava  nacija su cilj Zelene liste.  Pod hitno trebamo napraviti  banku s autohtonim sjemenom kako bi svoje sjeme i  zaštitili. Imamo saznanja  da velike svjetske tvrtke koje  se bave GMO sjemenom na  velika vrata ulaze u našu  zemlju i kupuju poljoprivredno zemljište po vrlo niskim  cijenama, kazala je nositeljica liste za IX. izbornu jedinicu Atana Grbić, dodajući kako se paralelno s time  odvija i to da Hrvatska gubi  određena područja pašnjaka  i poljoprivrednih zemljišta, a  to sve nauštrb građevinskog  zemljišta:
-Hoćemo li za pet godina  jesti i te nekretnine, pitanje  je, kazala je Grbić. Ona je  ukazala i na klimatske promjene koje se osjećaju sve  više:
– Ove godine smo zbog  enormne suše imali pedeset  posto manji urod maslina. S  takvim klimatskim promjenama mogu se očekivati velike izmjene suša preko ljeta,  te poplava preko zime, a Hrvatska još nije napravila dovoljno dobru infrastrukturu  da se zaštiti od toga.