Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Koliko jako grizu “medvjedi”

Autor: Viktor Bogut

30.11.2012. 23:00
Koliko jako grizu “medvjedi”


Vjerujem da će to biti neizvjesna utakmica do samog kraja. Neće biti jednostavno i mi ćemo od početka do kraja utakmice morati biti maksimalno koncentrirani i dati sve od sebe ako mislimo doći do važne pobjede – rekao je trener Zadra Šime Mijolović
Prvi dan prosinca donio je kuglačima Zadra gostovanje u Zagrebu kod Medveščaka 1958. Današnji Zadrov protivnik nije dobro krenuo u sezonu, tako da je nakon razočaravajuće prošle sezone zagrebački sastav poprilično lošiji od očekivanog i u ovoj sezoni.
Prošle sezone propao je pokušaj instant vraćanja Medveščaka na vrh hrvatskog kuglanja. Dovođenje najboljeg igrača hrvatskog prvenstva (Branislava Bogdanovića iz Zadra) i dovođenje jednog od najboljih svjetskih igrača i najboljeg igrača slovenskog prvenstva (Mitja Gornik), uz Primoža Pintariča, Darka Kasumovića i još nekoliko jakih imena “medvjedi” su otvoreno napali titulu. Ipak u konačnici je uigraniji Konikom Osijek suvereno došao do naslova, ostavivši Medveščak na drugom mjestu. Ove sezone Medveščak je ostao bez Slovenaca Gornika i Pintariča, otišao je i Kasumović, ali ostao im je Bogdanović koji je uz nekoliko iskusnih imena trebao tvoriti momčad koja će biti blizu vrhu i opasan suparnik svakome. No, ponovo su loše “medvjedi” krenuli i u prvih devet kola ostvarili četiri pobjede, dva remija i tri poraza te se nalaze na petom mjestu prvenstvene ljestvice.
– Ostali su bez nekoliko jakih igrača, ali im je ostao Bogdanović, koji je odličan igrač. Odlično se drži i Dragaš, dok se Milivojević i Mrkonjić dižu u formi. Jagić im igra nešto slabije, ali se mora istaknuti da se radi o sastavu koji uopće nije loš i koji je jako neugodan na svom terenu – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović, svjestan činjenice da će se njegova momčad morati itekako pomučiti ako misli doći do nove gostujuće pobjede.
– Vjerujem da će to biti neizvjesna utakmica do samog kraja. Neće biti jednostavno i mi ćemo od početka do kraja utakmice morati biti maksimalno koncentrirani i dati sve od sebe ako mislimo doći do važne pobjede – dodao je Mijolović.
Što se ostalih dvoboja tiče, definitivno valja izdvojiti derbi u Gospiću u kojemu će odlična domaća momčad Velebita dočekati branitelja titule Konikom Osijek. Domaćin je najveće iznenađenje lige i sastav koji na svom terenu nije još doživio niti jedan poraz, dok su Osječani lideri i ipak favoriti u ovoj utakmici.