Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Rektorica čestitala nastavnicima i studentima

30.11.2016. 23:00
Rektorica čestitala nastavnicima i studentima


Odsjek za hrvatski jezik Sveučilišta u Zadru organizirao je okrugli stol povodom 60. obljetnice postojanja.
Na okruglom stolu sudjelovali su izv.prof.dr.sc. Kornelija Kuvač Levačić, akademik Ivan Aralica, prof.dr.sc. Josip Lisac, akademik Josip Bratulić, prof.dr.sc. Divna Mrdeža Antonina, izv.prof.dr.sc. Zvjezdana Rados, prof.dr.sc. Tihomil Maštrović, akademik Luko Paljetak, prof. Ivan Tadić, prof. Ivona Matijević i doc.dr.sc. Sanja Knežević.
Proizvodnost odjela
Uz prof. Josipa Galića, okruglim stolom je moderirala i izv.prof.dr.sc. Vanda Babić, koja se prva obratila okupljenima.
– Pozdravljam sve naše kolege, nastavnike i studente, bivše i sadašnje. Naš odsjek jedan je od šest temeljnih odsjeka nekadašnjeg Filozofskog fakulteta, danas Sveučilišta u Zadru. Drago nam je da smo jedan od kamenčića u mozaiku ovog mladog Sveučilišta, kojim danas upravlja rektorica Dijana Vican, kazala je Babić, nakon koje je rektorica preuzela riječ.
– Pripremila sam govor, ali neću ga čitati. Želim reći da je proizvodnost ovog odjela enormna i da bih željela da ovaj okrugli stol traje najmanje tjedan dana te da se češće viđamo i jedni druge na to podsjećamo, kazala je Vican i uime uprave Sveučilišta čestitala svima s Odsjeka.
Prigodna izložba
Sanja Knežević pozdravila je sve u ime predstojnice odsjeka izv.prof.dr.sc. Rafaele Božić, koja je zbog službenih poslova izostala s proslave i okruglog stola.
Knežević je govorila o ulozi Miroslava Krleže u osnivanju fakulteta u Zadru.
– Pozdravljam sve kolege i naše uvažene goste koji su se odazvali pozovu na ovaj okrugli stol. Hvala svima koji su u ovih 60 godina izgradili prepoznatljivu sliku zadarske kroatistike. Neskromno ću reći da je ovdje danas vrhunac suvremene hrvatske književnosti, kazala je Knežević.
Za trajanja okruglog stola u dnu svečane dvorane bila je postavljena izložba pod nazivom “Knjige, časopisi i ostale publikacije nastavnika Odsjeka za hrvatski jezik i književnost”. Po završetku programa uslijedio je svečani domjenak.