Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uz pomoć publike vjerujem u pobjedu

30.11.2016. 23:00
Uz pomoć publike vjerujem u pobjedu


U Košarkaškom klubu Zadar ipak su se stvari pomaknule s mrtve točke. Nakon (pre)dugog razmišljanja, čelni ljudi kluba odlučili su da novi trener postane Neven Plantak, koji će već u petak po prvi puta povesti svoju novu momčad i to u ABA ligi protiv makedonskog Karpoš Sokolija. A što će iskusni zadarski trener donijeti Zadru, vrlo brzo će se vidjeti. No, ipak je najvažnije da se zna tko je trener. Pogotov jer slijedi jedna izuzetno važna utakmica.
– Dobro je da se riješilo pitanje trenera, a mi kao momčad ćemo sigurno smoći snage da u petak budemo pravi – rekao je košarkaš Zadra Ivan Marinković, svjestan da je njegova momčad u nedjelju protiv Cibone potpuno podbacila.
A idući protivnik Zadra je sve samo ne bezopasan. Iako su Makedonci katastrofalno krenuli u sezoni, u zadnje vrijeme su doživjeli preporod, tako da su uspjeli doći do dvije pobjede i to protiv vrlo jakih momčadi, Budućnosti i Cedevite. Vrlo važnu ulogu u idućem protivniku Zadra igra Zadranin Dominik Mavra te Zoran Vrkić i Goran Vrbanc koji su već igrali u dresu Zadra.
– Karpoš Sokoli je mnogo bolja momčad nego što to pokazuje stanje na tablici. U rosteru imaju velik broj ozbiljnih i kvalitetnih igrača i sigurno to za nas neće biti lagana utakmica. Morat ćemo na teren izaći maksimalno koncentrirani. O porazu niti ne razmišljamo. Uvjeren sam da ćemo biti pravi i da u konačnici neće biti problema. Dvoboj protiv Karpoš Sokolija je za nas jedna od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone i sigurno je da postoji imperativ pobjede. Ali nadam se da ćemo, uz pomoć naše publike, uhvatiti bodove – zaključio je Marinković.