Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Biti među tri i izboriti Berlin

Autor: Viktor Bogut

01.01.2009. 23:00
Biti među tri i izboriti Berlin

Foto: Zvonko KUCELIN



S nama u skupini su domaćini, momčad španjolskog drugoligaša L’Hospitaleta te Unicaja Malaga. Prvo igramo s domaćinom, a nakon toga s Malagom. Vjerujem da smo jači od L’Hospitaleta te da će naš dvoboj s Malagom odlučiti o polufinalistu – istaknuo je trener Roko Gjergja
U prostorijama dvorane Jazine čelni ljudi Košarkaškog kluba Zadar organizirali su konferenciju za novinare, ali ne radi današnjeg velikog derbija hrvatske košarke, već radi odlaska juniora Zadra na turnir u predgrađe Barcelone, gdje će se mladi zadarski igrači sastati s 11 jakih europskih timova, a tri najbolje plasirane momčadi nastupit će na Final eightu, gdje će se susresti osam najboljih juniorskih momčadi Europe. Juniori Cibone već su nastupili u Italiji. Mladi “vukovi” nisu dobro prošli. Konačno deseto mjesto je poražavajući plasman za zagrebačku momčad. Od hrvatskih momčadi, uz Zadar i Cibonu, na trećem kvalifikacijskom turniru u Beogradu nastupit će u juniori Splita.
– Ovo je prvi put da nastupamo na ovako jakom turniru. Uz nas u Barceloni niz velikih momčadi poput Lietuvos Rytasa, Dynamo Kyeva, Asvela te španjolski timovi Barcelona, Malaga i ostali. U svakom slučaju, neće biti jednostavno ostvariti plasman u završnicu – kazao je Joško Pulja, šef omladinskog pogona. Zadrani će u Španjolskoj ipak nastupiti bez Tonija Prostrana, koji je u ovom trenutku potreban prvoj momčadi, no trener Zadra Roko Gjergja vjeruje da na raspolaganju ima dovoljno kvalitetnih igrača, koji će moći odgovoriti na pravi način.
– Prostran ne ide s nama, ali siguran sam da će ostali igrači biti pravi te da se neće osjetiti Prostranov izostanak.
Turnir počinje u nedjelju, prvi dan se igraju dvoboji po skupinama. Momčadi su raspoređene u četiri skupina po tri tima, a samo prvoplasirani ide dalje i osigurava borbu za prve tri pozicije.
– S nama u skupini su domaćini, momčad španjolskog drugoligaša L’Hospitaleta te Unicaja Malaga. Prvo igramo s domaćinom, a nakon toga s Malagom. Vjerujem da smo jači od L’Hospitaleta te da će naš dvoboj s Malagom odlučiti o polufinalistu. Obje utakmice igramo u nedjelju, tako da je i tempo poprilično jak – dodao je Gjergja. Nakon trenera riječ je uzeo i Giuseppe Pino Giergia.
– Jasno je da posljednjih šest-sedam godina Hrvatska ima loše rezultate u mlađim selekcijama. Najveći problem toga je rad u državnim selekcijama. Osobno smatram da su ovakvi turniri odličan način da se razvijaju mladi igrači. Zadar ima dobre igrače i smatram da ih ima premalo u juniorskoj reprezentaciji – istaknuo je Giergia, koji je s Puljom objasnio da se u klubu pojačava rad s mlađim kategorijama te da od generacije 92-93 očekuju mnogo za nekoliko godina. Osim toga, najavljivali su dovođenje talentiranog igrača te kategorije koji je visok 213 cm, no ime nisu spomenuli. U končanici je i predsjednik kluba poželio sreću juniorima Zadra uz očekivanje kvalitetnih rezultata u Španjolskoj.
– Od naših juniora očekujem da će na pravi način promovirati ime KK Zadra, grada, ali i hrvatske košarke – poželio je Magaš.