Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bučna i vesela “smjena godina”

01.01.2012. 23:00
Bučna i vesela “smjena godina”


Najluđu noć u godini brojni Virani zajedno sa svojim prijateljima, znancima i gostima proveli su tradicionalno na otvorenom prostoru u sklopu ugostiteljsko-zabavnog centra Kotarina. Okupljene su u veselom ritmu u “novo mlado lito” uveli i s njima se uz pjesmu sve do 3 sata družili glazbenici iz grupe “Creativo band” iz Jastrebarskog pokraj Zagreba
Stara godina je u starohrvatskom kraljevskom gradu Ninu te susjednim općinama – Privlaka, Vir i Ražanac ispraćena svetim misama zahvalnicama.
Nova je godina dočekana bučno i veselo.
Tako je bilo i u poznatom ninskom klubu Porat, u kojemu je za doček vrvjelo kao u košnici. Tu se zabavljalo stotinjak gostiju, uglavnom mladih iz Nina i okolnih mjesta pa čak i iz Zadra. Zabava u najluđoj noći potrajala je sve do jutarnjih sati.
Za sjajan ugođaj se uz asistenciju svojih pomoćnika Lucije i Tonija pobrinuo mladi i talentirani ninski DJ Filip.
Urnebes u ponoć
Zajedničko obrojavanje u poznatom ninskom klubu započelo je petnaestak sekundi prije ponoći. A kada je sat napokon otkucao ponoć nastao je pravi urnebes. Uslijedili su zagrljaji, poljupci i razmjena čestitki uz najljepše želje. Dobre želje su po dobrom starom običaju zalivene pjenušcem. Istovremeno je vedro zvjezdano nebo obasjao vatromet koji je potaknuo mnoge Ninjane da izađu na ulice i trgove kako bi jedni drugima poželjeli sve najbolje.
Veselo je bilo i u privlačkim domovima iz kojih su odjekivali smijeh i pjesma.
Novu godinu u rodnom mjestu dočekao je i velik broj raseljenih Privlačana. Najviše je bilo onih koji žive u ostalim dijelovima Hrvatske, a nemali ih je broj stigao i iz prekooceanskih zemalja, posebno Amerike.
Najluđu noć u godini brojni Virani zajedno sa svojim prijateljima, znancima i gostima proveli su tradicionalno na otvorenom prostoru u sklopu ugostiteljsko-zabavnog centra Kotarina. Doček na otvorenom kao i niz prošlih godina organizirali su Općina Vir, virska Turistička zajednice te tvrtka “Vir turizam d.o.o.”.
Okupljene su u veselom ritmu u “novo mlado lito” uveli i s njima se uz pjesmu sve do 3 sata družili glazbenici iz grupe “Creativo band” iz Jastrebarskog pokraj Zagreba u sastavu Matea Perković, Ivan Brajković, Matej Borković, Dražen Botički i Jura Frdelja.
Besplatne delicije s roštilja
Nakon što je sat otkucao ponoć, najljepše želje okupljenim Viranima i njihovim brojnim gostima iz Zadra, Privlake, Zagreba, Osijeka te iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije i BiH u novoj godini tradicionalno su poželjeli čelnici općine Vir, načelnik Kristijan Kapović i predsjednik Općinskog vijeća Mate Radović. Dok su se uz pjenušac razmjenjivali zagrljaji i čestitke, nebo nad Virom obasjao je grandiozni vatromet. Osim besplatnog provoda u hladnoj noći “bijelo” osoblje Općinskog restorana Kotarina na čelu s Tomislavom Bašićem je za 300-tinjak sudionika pripremilo i ispeklo na roštilju više od 80 kilograma mesnih delicija te liganja.
Prolazeći Ražancem, Rtinom, Ljupčem, Jovićima, Radovinom i Krnezom te ostalim mjestima ovog kraja smo sudeći po svjetlima vatrometa te pjesmi i glazbi što su dopirale iz kuća i stanova, zaključili da se naš narod, krizi i recesiji unatoč, itekako zna veseliti i zabaviti. Smjena godina je osim svjetlosnim efektima pozdravljena i raznim pirotehničkim sredstvima, automobilskim sirenama kao i zvonjavom crkvenih zvona. Bilo je pucnjave, ali manje nego proteklih godina. Prema informacijama kojima raspolažemo, na sreću, nitko nije ozlijeđen.