Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ema Marketin – prva zadarska beba rođena u 2012.!

01.01.2012. 23:00
Ema Marketin – prva zadarska beba rođena u 2012.!


Mala Ema, treće je dijete Antonele i Jadranka Marketina iz Draga. Na svijet je došla u 1.45 sati, teška je 3,14 kg i duga 51 cm. Sretno Ema!
Nije trebalo dugo čekati da se u zadarskom rodilištu začuje prvi dječji plač u Novoj 2012. godini. “U dvi manje kvarat po ponoći”, odnosno u 1.45 sati iza ponoći na Odjel ginekologije i porodiljstva zadarske Opće bolnice na svijet je došlo prvo zadarsko novorođenče u ovoj godini.
Mala Ema, treće dijete 40-godišnje Antonele i Jadranka Marketina iz Draga.
Riječ je o zdravoj curici teškoj 3,14 kg i dugoj 51 cm. Prvi ovogodišnji porođaj u zadarskoj rađaonici koordinirali su dežurni liječnici, šef odjela dr. Branko Dukić i dr. Krešimir Vranić, a da bi majka što lakše porodila, brinule su se primalje Sandra Predovan i Katarina Brala, ljubazno nas je izvijestila dežurna liječnica Marija Palada-Krpina, spec. ginekologije i porodništva.
– Kako mi je termin bio 27. prosinca, već kada su me poslijepodne na staru godinu uhvatili trudovi, znala sam da je to to. Nisam se nadala porodu u novogodišnjoj noći, nadala sam se da u porođajnom boksu već ima trudnica. Ispalo je da smo moja Ema i ja prve u Novoj godini, govori majka Antonela, nenaviknuta na toliko fotografskih bljeskalica.
– U zadarsku rađaonicu suprug Jadranko me dovezao dvije, tri minute iza ponoći, dok je zadarsko nebo bilo puno vatrometa, govori ponosna majka Antonela, dok nježno miluje svoju Emu kojoj je na ruci narukvica s brojem 1.
Sve je prošlo u redu, obitelj Marketin je presretna i odsad će 1. siječnja slaviti i rođendan.
– Rodila sam bez nekih problema. Izuzetno sam ponosna, ovo je najljepši novogodišnji poklon koji sam mogla poželjeti, za sebe i svoju obitelj, rekla je presretna majka Antonela ne zaboravivši pritom zahvaliti medicinskom osoblju za profesionalnu i ljudsku brigu nad novorođenčetom i njom osobno.
Drage pokraj Pakoštana prvog dana 2012. godine dobili su jednu stanovnicu više, a sestre Marketin, Tina (17) i Blanka (11) dobili su najbolji mogući dar i zabavu, prelijepu sekicu Emu.