Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neka nova godina bude puno bolja od stare!

Autor: Velimir Brkić

01.01.2013. 23:00
Neka nova godina bude puno bolja od stare!

Foto: Velimir BRKIĆ



Većina građana pokušala je barem u toj noći s ponedjeljka na utorak zaboraviti na krizu, recesiju, besparicu, na svakodnevne životne probleme koji ih svakodnevno pritišću i dobro se zabaviti uz malo “šoldi”. Neki u krugu obitelji, a drugi veselo, bučno i relativno besplatno na gradskim i seoskim trgovima


Tradicionalnim feštama i odbrojavanjem sekundi prije ponoći žitelji Zadarske županije ušli su u novu godinu. Većina građana pokušala je barem u toj noći sa ponedjeljka na utorak zaboraviti na krizu, recesiju, besparicu, na svakodnevne životne probleme koji ih svakodnevno pritišću i dobro se zabaviti uz malo “šoldi”. Neki u krugu obitelji, a drugi veselo, bučno i relativno besplatno na gradskim i seoskim trgovima te zatvorenim zabavama sa zajedničkom nadom da će 2013. biti manje recesijska od 2012., financijski sretnija.
Uz pjenušac pale lijepe želje
Drugi su se odlučili za kafiće, barove, restorane ili u hotele na zadarskom području koji su priredili organizirane dočeke Nove godine. Ni jedni ni drugi nisu marili što se događa kad je odzvonila ponoć, odbrojavanjem posljednje prošlogodišnje sekunde izljubili su se s partnerima, prijateljima i svima koji su se našli blizini. Bio je to vatromet poljubaca, plesova, a uz pjenušac su pale i lijepe želje za 2013. godinu.
Već oko 21 sat naslućivala se prava novogodišnja atmosfera. Uz obalu Pakoštana, Sv. Filipa i Jakova, Turnja i Sv. Petra te u sukošanskom zaobalju u Debeljaku brojni parovi i grupe, neki žure u kafiće, neki na privatne tulume. A u Staron selu u Bibinjama sve vrvi od mladeži.
U najluđoj noći u godini Biograđani i njihovi gosti osim na privatnim zabavama i pokraj televizora zabavljali su se i u Ilirijonom hotelu Kornati s temom “Noć ledenog blještavila” uz koktel dobrodošlice, raznovrstan i bogat bife-stol, a goste, uglavnom turiste, zabavljala je grupa Jet set iz Zadra. I u hotelu Adria većina gostiju bili su turisti iz Hrvatske i okruženja.
U restoranu Rene na katu biogradskog hit šoping centra, Bure centra, uz bogati novogodišnji stol za zabavu su bili zaduženi One Man Band, Tony i DJ Kresh. Svenazočna filipjanska udruga Žene s osmijehom predsjednice Miluške Zelantov kod Renea organizirala je i bogatu tombolu, glavni zgoditak bio je veliki LCD televizor.
Umirovljenici u Domu mladeži
Dok se na brojnim privatnim zabavama u obiteljskim kućama i kafićima zabavljala mladež, sukošanski umirovljenici predsjednika Velimira Kezmića unatoč recesiji i malim mirovinama doček Nove godine nostalgično i već tradicionalno uz bogat stol s domaćim delicijama meštra Guste Franića i vlastite kolače i pića, organiziraju ne bilo gdje, već u Domu mladeži Sukošan. Počasni gost bio je Milivoj Dujela, predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije.
Turistička zajednica i Općina Tkon na otoku Pašmanu uz potporu ugostitelja po prvi puta uopće na mulu su organizirali doček uz živu svirku grupe Meduza.
I Općina Vir organizirala je doček Nove godine na otvorenom, na terasi Kotarina. Za dobru zabavu brinula se grupa Status iz Zagreba. Već tradicionalno uz besplatno meso s roštilja, kao i čaše šampanjca u ponoć, feštu je obilježio veliki vatromet s virske rive.
Za imućnije goste i turiste Hotel & Spa Iadera na Punta Skali u Petrčanima pripremio je novogodišnji “Black & White”, s cijenom od 195 eura za jedno noćenje s uslugom polupansiona i svečanom večerom, te bogatim wellness programom kao što je “hamam party”(sauna, kupanje hladnom vodom u turskom kupatilu te masaža i relaksacija).