Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pjevačice klape Libar s gostima pjevale Božiću i Privlačanima

Autor: Branko Božić

01.01.2013. 23:00
Pjevačice klape Libar s gostima pjevale Božiću i Privlačanima

Foto: Branko BOŽIĆ



Program su, kako to i priliči, otvorile članice domaće klape pod vodstvom njihovog voditelja Tomislava Košte


U organizaciji iz dana u dan sve popularnije privlačke ženske klape Libar, a pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, u župnoj crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije upriličen je peti po redu tradicionalni “Božićni koncert klapa”. Program su, kako to i priliči, u ovakvim prigodama u veselom blagdanskom ozračju otvorile članice domaće ženske klape Libar pod vodstvom njihovog voditelja Tomislava Košte. Ljupke privlačke pučke pjevačice izvele su tri skladbe: Versi Blažene Djevice Marije, Zdravo budi mladi Kralju i Dvorani neba, za što su nagrađene dugotrajnim pljeskom i ovacijama.
Prijateljske klape
U nastavku su se pred veselim auditorijem u kojem su među ostalim bili čelnici općine Privlaka načelnik Ive Surić, predsjednik Općinskog vijeća Ante Mustać, općinski vijećnici, mjesni župnik don Dario Matak i brojni drugi predstavile članice dviju ženskih klapa Garoful iz Bibinja i Luna iz Kožina. U daljnjem tijeku koncerta nastupila je mješovita klapa Kolajna iz Zadra, a nakon nje muške klape Ardura iz Zadra, Težaci iz Paljuva te Condura Croatica iz Nina.
Program je od početka do kraja više nego uspješno vodila Josipa Stojčević. Ona je u ime organizatora koncerta klape Libar zahvalila svim sudionicima programa, okupljenim Privlačanima i njihovim gostima.
– Poznato je kako jednom svemu lijepome mora doći kraj pa tako i našem koncertu. Na koncu hvala i vama dragi Privlačani što ste se okupili u ovako velikom broju i što ste bili podrška svim večerašnjim izvođačima. Sad pozivam sve naše klape da zajednički otpjevaju, a naravno i mi svi drugi ćemo s njima pjevati skladbu Narodi nam se čime ćemo okončati ovo nezaboravno božićno druženje, rekla je Stojčević.
Pjesma pa kolači
Po završetku koncerta svi izvođači u pratnji domaćina iz crkve su se preselili u obližnju župnu vjeronaučnu dvoranu. Tamo je nastavljeno druženje i to naravno uz pjesmu te razne slatke delicije što su ih za ovu prigodu pripravile vrijedne ruke članica domaće klape Libar.