Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prozivka na Stanovima 7. siječnja

Autor: Drago Bajković

01.01.2013. 23:00
Prozivka na  Stanovima  7. siječnja

Foto: PIXELL



Kao što je to i uobičajeno Zadrani će prvi dio priprema odraditi u Zadru, a nakon toga slijedi faza u kojem će se izvan “svoje baze” pripremati za nastavak sezone. Najvjerojatnije će Zadrani put Novigrada istarskog i to 21. siječnja, iako je, barem po informacijama sa Stanova, u igri i Međugorje


Dan po dan približava se početak priprema  nogometaša Zadra za proljetni dio prvenstva u Prvoj  HNL. Točnije, prozivka je  predviđena za ponedjeljak 7.  siječnja u 10 sati. Kao što je  to i uobičajeno pripreme će  trajati 40-k dana u kojima bi  trener Ferdo Milin trebao  momčad na najbolji mogući  način pripremiti za nastavak  itekako naporne i zahtjevne  sezone. Podsjetimo, Zadrani  su prvi dio sezone završili na  10. mjestu koje još uvijek  nije dostatno za ostanak u  prvoligaškom društvu. Prvoligaš sa Stanova je u 19  utakmica uspio pobijediti  četiri puta, pet puta su osvojili po bod, a deset puta su  travnjak napuštali pognutih  glava. U ovome trenutku Zadrani su na dva boda zaostatka za Interom  koji drži  9. mjesto, a tri boda iza Istre  1961 koja je na 8. poziciji.  Isto tako valja naglasiti da su  i Cibalia i Zagreb tek na bod  zaostatka za Zadrom. Do  kraja “regularnog” dijela ostala su još tri kola nakon  čega će se prema trenutačnom plasmanu  orediti parovi završnog kruga (još 11  kola). Upravo u tri  preostale utakmice  “lomit će se koplja” s  obzirom da prvoligaš  sa Stanova mora u goste, najprije Interu, pa  Zagrebu, nakon čega  će na svom travnjaku  ugostiti Lokomotivu.  I na prvi pogled je  jasno da će te tri utakmice odrediti puno toga u daljnjem natjecanju.
Do tada, točnije do  16. veljače, pred  stručnim stožerom je  puno posla. I sam trener Ferdo Milin je naglasio da bi se volio  pojačati s tri igrača,  po jednim u svakoj  liniji. Međutim, također je naglašeno da se  neće dovoditi igrači samo  zbog broja kako bi “grijali  klupu”, već eventualno oni  koji će itekao utjecati na  konkurenciju u momčadi.  Ne smijemo zaboraviti  da se u momčadi na pripremama priključuju rekovalescenti Marin Con  i Želimir Terkeš koji su  prošli dugačak put oporavka nakon teških  ozljeda. Radi se o vrlo  kvalitetnim igračima koji su svojim igrama u  Zadrovu dresu dokazali  koliko vrijede. Ali, isto  tako valja vidjeti kako će  podnijeti zahtjevan program priprema i u kakvom će stanju dočekati  početak prvenstva. Jedno je neosporno, sa  strijelcem kalibra Terkeša i čvrstinom u obrani kakvu posjeduje Con,  Zadar bi bio kud i kamo  jača momčad od one koja je, i to valja naglasiti,  u dobroj formi i s nelošim rezultatima završila jesenski dio prvenstva.
Kao što je to i uobičajeno  Zadrani će prvi dio priprema  odraditi u Zadru, a nakon  toga slijedi faza u kojem će  se izvan “svoje baze” pripremati za nastavak sezone.  Najvjerojatnije će Zadrani  put Novigrada istarskog i to  21. siječnja, iako je, barem  po informacijama sa Stanova, u igri i Međugorje. U tom  periodu, po riječima trenera  Milina, Zadar bi trebao odigrati tri do četiri ogledne  utakmice i još dvije po povratku u Zadar. U svakom  slučaju idemo redom. Prozivka na Stanovima predviđena je za 7. siječnja. I još  jedna informacija na kraju,  Dalibor Zebić, bivši trener  Zadra vraća se na Stanove,  ali u malo izmijenjenoj ulozi.  Po informaciji koju nam je  potvrdio i sam Zebić on bi  trebao obavljati ulogu kordinatora u omladinskom pogonu.