Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uživajući u lijepom danu iščekivali najluđu noć

Autor: Irena Jurjević

01.01.2013. 23:00
Uživajući u lijepom danu iščekivali najluđu noć

Foto: Zvonko KUCELIN



Da bi “Đir po gradu” mogao uspjeti kao provjerena zadarska receptura, za razliku od običnih dana, ukazivao je dan dočeka Nove godine jer se na svakom gradskom kantunu nešto događalo. Zadrani su šetali, pozdravljali se, zabavljali i tako uživajući u lijepom i sunčanom danu iščekivali najluđu noć


Manifestacija „Đir po gradu” ostvaruje bolje rezultate nego lani. Kafići su puniji, a i klizalište je privuklo veći broj ljudi, kazuje Danijela Rimanić, koordinatorica projekta, najavljujući kako će Poluotok biti posjećen i drugim danima, a ne samo blagdanima.
Posebno lijepo i puno izgledao je, pak, Poluotok u ponedjeljak, onako kako bi trebao izgledati češće. A, kako bi Poluotok “živnuo” i pokrenut je “Đir po gradu”.
– Klizalište radi odlično. pogotovo je sve veća posjećenost posljednjih dana otkako su počeli blagdani. Dolaze djeca, učenici i studenti, ali nađe se tu i onih nešto starijih, ali hrabrih, kazuje Rimanić, pojašnjavajući kako „Đir po gradu” ove godine ima bolje učinke nego lani, što je i razumljivo jer se odvija već drugu godinu zaredom.
– Klizalište je bitan element manifestacije, atraktivno je svima, pogotovo mlađoj populaciji. Zadrani sve više prepoznaju pogodnosti manifestacije i posjećuju Poluotok. Uz besplatno parkiranje mogu ostvariti razne pogodnosti u prodavaonicama, restoranima i kafićima, podsjetila je
Rimanić zadovoljna i reakcijama ugostitelja koji, kaže, imaju bolje rezultate nego prijašnjih godina.
– Oni koji su svoje ponude istaknuli kupcima i posjetiteljima gotovo imaju bolje rezultate. Bitno je da svaki sudionik uloži malo truda i zauzme se… Dobra priča stvara se kad se ljudi iskreno uključe s dobrom voljom i idejama, smatra Rimanić.
I dio novogodišnjih događanja odvijao se u sklopu “Đira po gradu”, među kojima i zabava na klizalištu koja uključuje natjecanje u „icestocku”, igri koja sliči bućama, ali se odvija na ledu.
Da bi “Đir po gradu” mogao uspjeti kao provjerena zadarska receptura, za razliku od običnih dana, ukazivao je dan dočeka Nove godine jer se na svakom gradskom kantunu nešto događalo. Zadrani su šetali, pozdravljali se, zabavljali i tako koristeći lijep i sunčan dan iščekivali najluđu noć.