Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zahtjev za legalizacijom podnijeli su svi koji su imali potrebe

Autor: Siniša Klarica

01.01.2013. 23:00
Zahtjev za legalizacijom podnijeli su svi koji su imali potrebe

Foto: Siniša KLARICA



Građevinska inspekcija je dostavila županijskom uredu popis na kojem je 1.200 objekata određenih za rušenje


Kao što se i očekivalo, posljednji dani prosinca i legalizacije bespravno sagrađenih objekata koji imaju rješenje o uklanjanju iz prostor, nisu proizveli gužve pred uredima Županijskog upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Samo u prosincu, kaže zamjenica pročelnika i voditeljica procesa legalizacije Ivona Cota podneseno je 1.513 zahtjeva za legalizaciju.
– Građevinska inspekcija je dostavila Županijskom uredu popis na kojem je 1.200 objekata određenih za rušenje. Stoga je naše mišljenje da su zahtjev za legalizacijom podnijeli velikim dijelom svi koji su imali potrebe. Vjerujemo i da je dosta građana iskoristilo mogućnost slanja zahtjeva poštom kako ne bi čekali u redu, pretpostavljajući da će baš zadnjeg dana legalizacije biti velika gužva. Naime, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je pozvalo sve građane da podnesu zahtjev, a nedostajuću dokumentaciju će moći i naknadno priložiti, rekla nam je Ivona Cota.
Temeljem popisa građevinske inspekcije, od 2. siječnja kontrolirat će se svaki zahtjev koji je podnesen nakon roka tako da oni koji nisu podnijeli na vrijeme, isto to više neće moći napraviti.
Inače, ukupno je zaprimljeno 10.404 zahtjeva što je, polovica od očekivanog broja. Do 1. prosinca riješeno je ukupno 1.026 zahtjeva. Zanimljivo je da se nakon packi i prozivki bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, norma po zaposleniku daleko premašuje. Norma ministarstva iznosi 12 rješenja po referentu, međutim, u Zadarskoj županiji djelatnici rješavaju od 30 do 40 premeta mjesečno.
– Uskoro očekujemo 12 novih volontera te se nadamo da ćemo mjesečnu normu moći podići sa 400 na 500 predmeta mjesečno čime bi bili najuspješnija županija u rješavanju predmeta legalizacije istaknula je Cota. Imamo jako dobru suradnju sa svim općinama na području naše Županije tako da naši djelatnici prilikom odlaska na očevid imaju pomoć i komunalnog redara pa tijekom radnog dana mogu dnevno obići 40 terena što povećava učinkovitost izdavanja dozvola, rekla nam je na kraju Ivona Cota.