Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prva beba rođena u 2014. u Zadru je Heidi Jurišić

01.01.2014. 23:00
Prva beba rođena u 2014. u Zadru je Heidi Jurišić


Heidi Jurišić prva je zadarska beba u 2014. godini. Teška je 3240 grama, a duga 51 centimetar. Došla je na svijet doslovno u pet do 12 (podne), a mamu Nikolinu kojoj je ovo prvi porod i tatu Marijana, alarmirala je pred zoru, nakon novogodišnjeg slavlja. Svojim rođenjem upravo na prvi dan nove godine malena Ninjanka po majci, a Požežanka po ocu, najljepši je mogući poklon, a ujedno i razlog više za slavlje na ovaj datum ubuduće.
– Slavili smo Novu godinu u krugu obitelji i krenuli kući. Planirala sam se dobro naspavati, ali sam osjetila trudove. Pošto mi je termin za porod bio još prije tri dana, znala sam da je to to. Suprug me odvezao u rodilište nakon čega su me odmah smjestili u rađaonicu, a šest sati kasnije na svijet je došla naša Heidi – kaže 31- godišnja mama Nikolina, kojoj je nakon poroda jedina želja bila zaspati i odmoriti se malo.
Malena Zadranka, Heidi Jurišić, šesta je “cura” u nizu koja je zajedno sa svojom mamom u zadarskoj rađaonici dobila narukvicu s rednim brojem jedan. Zadnji put 1. siječnja muški glas je prvi zaplakao u zadarskoj rađaonici još 2007. godine.