Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U četvrtak ponovno na programu nova predstava Otočićići

01.01.2017. 23:00
U četvrtak ponovno na programu nova predstava Otočićići


Revijalni program Kazališta lutaka Zadar (KLZ) Sunce na Poluotoku, namijenjen njihovoj najmlađoj publici, počinje u četvrtak, 5. siječnja i to novom predstavom ovoga kazališta, Otočićići, koja je svoju premijeru imala u listopadu 2016. godine. Ukupno će se do 10. siječnja prikazati četiri predstave.
Otočićići su priča koja se temelji na mitološkim bićima o kojima se usmenom predajom prenosi u Salima na Dugom otoku. Autorica teksta je Lana Šarić, koja ga je napisala kroz razgovor s knjižničarem iz Sali Antom Mihićem. Redateljica je Renata Carola Gatica, uz asistenciju Milene Dundov. Dodatnu draž predstavi daje saljski govor, za koji su zaslužni Nada Antičević, Ivana Čarić, Lucija Grbin, Lucija Ikić, Ante Mihić i Ivana Orlić. Oni su na saljski preveli tekst Lane Šarić, a stručnim savjetovanjem pomogao je Ante Mihić.
Sunce na Poluotoku je program koji je KLZ počeo davne 1993. godine i održao se bez prekida sve do danas. Zadarske lutkare je u njegovu priređivanju vodila ideja da djeci, onim najvjernijim posjetiteljima, od tri do sedam godina, omoguće zabavu za vrijeme školskih praznika, svjesni da postoji velik broj mališana koji su ostali u svojem gradu.
Nakon Otočićića revija najgledanijih predstava KLZ-a nastavlja se u subotu 07. siječnja u 11 sati najposjećenijom predstavom za najmlađu publiku, Tri praščića. Dan kasnije u 11 sati može se pogledati netom nagrađena predstava Juha od bundeve, a revijalni program zatvara se u utorak 10. siječnja predstavom Zvjezdica u 18 sati.
Ulaznice se po cijeni od 25 kuna mogu rezervirati i kupiti na blagajni kazališta, a i ove godine za sve posjetitelje nudi se i obiteljski popust u vidu jedne gratis ulaznice nakon treće kupljene. Obiteljski popust je moguće zatražiti na blagajni kazališta prilikom kupnje karata. Popust ne vrijedi za karte kupljene preko on line prodaje.
Termine i dodatne informacije o samim predstavama mogu se pogledati na http://www.klz.hr/raspored-predstava.