Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Moji igrači moraju se naučiti pobjeđivati

Autor: Drago Bajković

01.02.2009. 23:00
Moji igrači moraju se naučiti pobjeđivati

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon što je Šerić potpisao za Hajduk više nema nikakve prepreke da Goran Jozinović dođe na posudbu u Zadar. Trener Miše mi je ishvalio Jozinovića koji će do ljeta biti na posudbi u Zadru. Zna se da smo deficitarni na toj poziciji lijevog bočnog i pozdravljam njegov dolazak na Stanove, kazao je Zebić


Zadar još nije osjetio slast pobjede na pripremama u Poreču. U subotu je momčad Dalibora Zebića poražena od Hit Gorice iako su u prvom poluvremenu imali vodstvo nakon zgoditka Dragan Župana. U nepunih dvadeset minuta drugoga poluvremena primili su tri zgoditka i pitanje pobjednika bilo je riješeno.
– U prvom poluvremenu igrali smo poprilično dobro. Dobru igru okrunili smo zgoditkom Dragana Župana, iako smo mogli postići još nekoliko zgoditaka. U nastavku smo neobjašnjivo nakon dječjih pogrešaka primili tri zgoditka i pitanje pobjednika bilo je riješeno. I nakon toga smo ponovno bili bolja momčad, ali nismo uspjeli zatresti suparničku mrežu. Čini se da je i dalje veliki problem naša realizacija za koju se nadam da će se do početka drugog dijela sezone popraviti.
Zebiću rezultat iz utakmica u pripremnom razdoblju nije primaran, ali…
– Isprobavam sve varijante i ne igram na rezultat. No, ne mogu reći kako to nije važno. Moja momčad mora se naučiti pobjeđivati, a ogledni susreti su za to idealni. Svjestan sam kako su noge još teške nakon napornih priprema, ali u sljedećim utakmicama očekujem da će i rezultat biti bolji. Danas igramo protiv Mađara i od svojih igrača očekujem osim dobre igre i pozitivan rezultat. Batkoski i Parmaković su nakon što su bili ozlijeđeni odigrali po petnaestak minuta protiv Slovenaca i sada bih napokon mogao imati momčad na okupu.
Kako se čini sve je dogovoreno s Hajdukom o posudbi lijevog bočnog Gorana Jozinovića u Zadra.
– Nakon što je Šerić potpisao za Hajduk više nema nikakve prepreke da Goran Jozinović dođe na posudbu u Zadar. On je bio alternacija Striniću koji sada najvjerojatnije seli na klupu. Trener Miše mi je ishvalio Jozinovića koji će do ljeta biti na posudbi u Zadru. Zna se da smo deficitarni na toj poziciji lijevog bočnog i pozdravljam njegov dolazak na Stanove – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Zebić.


 ZADAR – GORICA 1:3




POREČ – Igralište Zelene lagune. Gledatelja: 50. Sudac: Grgurić (Poreč). Strijelci: 1:0 Župan (35′), 1:1 Galešić (47′), 1:2 Dukić (58′), 1:3 Dimirović (62-11 m).
ZADAR: Vuković, Maruna, Pletikosić, Jerbić, Puljić, Begiri, Ljubičić, Surać, Župan, Terkeš, Šaranović, još su igrali: Ježina, Batkoski, Parmaković, Gregov, Rašo, Mitrović, A. Sladojević. Trenr: Dalibor Zebić.
HIT GORICA: Žilić, Gregorič, Đukić, Drahno, Škarabot, Mlakar, Komel, Rakušček, Kršić, Osterc, Velikonja, još su igrali: Gorinšek, Nikolić, Frantino, Galešić, Demirković. Trener: Primož Gliha.
Zadar je u prvom poluvremenu bio nadmoćnija momčad. Stvorio je nekoliko izglednih prigoda, a jednu je u pogodak za vodstvo na asistenciju Suraća pretvorio Dragan Župan u 35. minuti. U drugom poluvremenu dva kiksa u obrani Zadra i Slovenci su zabili dva zgoditka u 47. i 58. minuti. Nedugo zatim u 62. minuti Demirović s kreča postavlja konačnih 1:3 za Hit Goricu. Zadar ponovno preuzima konce igre u svoje ruke, ali ponovno do izražaja dolazi nepreciznost momčadi sa Stanova.