Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ima dosta razloga za optimizam

Autor: Drago Bajković

01.02.2010. 23:00
Ima dosta razloga za optimizam

Foto: Vedran SITNICA



Prošao sam puno priprema s nogometašima Zadra, što kao trener, što kao sportski direktor i odgovorno tvrdim da su ovo jedne od najboljih, ako ne i najbolje odrađene pripreme, kazao je Bajlo
U trećoj oglednoj utakmici u Rovinju Zadar je remizirao s pulskim prvoligašem Istrom 1961. Unatoč očajnim vremenskim uvjetima u kojima je ta utakmica odigrana, Zadrani su pokazali zavidni nivo forme, a ono što posebno raduje je motiviranost s kojom ulaze u svaku utakmicu. I protiv Istrijana su imali više od igre, u nekoliko navrata mogli su poentirati iz izglednih situacija, ali pogodili su vratnicu.
– Moram naglasiti da sam izuzetno zadovoljan ovim pripremnim dijelom koji odrađujemo u Rovinju. Osim prve utakmice protiv Primorja u kojoj ništa nije štimalo, u preostale dvije pokazali smo zavidni nivo forme. Protiv Interbloka smo odigrali odlično, a i protiv Istre 1961 djelovali smo puno bolje nego suparnička momčad – kazivao je jučer ujutro sportski direktor Zadra Josip Bajlo.
– Kiša i vjetar stvorili su uvjete gotovo nemoguće za igru. Unatoč tome naša momčad je pokazala da smo mi ipak puno duže prvoligaši. Nemojmo zaboraviti da se Istra dosta pojačala tijekom zimske stanke, ali bez obzira na to mi smo u toj utakmici bili puno bolji suparnik. Ćurjurić je dvaput pogodio vratnicu, a Terkeš se također našao sam ispred vratara u dva navrata. I Mršić je imao odličnu prigodu. Bez obzira na to što je završilo 0:0 razloga za optimizam i zadovoljstvo ima dosta.
Sportski direktor je taj optimizam izražavao u svakoj rečenici jučerašnjeg telefonskog razgovora.
– Prošao sam puno priprema s nogometašima Zadra, što kao trener, što kao sportski direktor i odgovorno tvrdim da su ovo jedne od najboljih, ako ne i najbolje odrađene pripreme. Bio sam svjedok kada je trebalo skraćivati pripreme zbog nervoze i nekih drugih razloga, ali ovoga puta ne da nema te nervoze nego je radna atmosfera stvarno fantastična. Disciplina je na visokom stupnju, motiv je vidljiv kod svakog igrača i odmah se to vidi i na utakmicama. Stručni stožer na čelu s Daliborom Zebićem odlično odrađuje ove pripreme. Također moram naglasiti da i trener vratara Tomislav Rogić fantastično odrađuje posao s našim vratarima i to će se vidjeti kada se prvenstvo nastavi. Uostalom, naša trenutačna situacija na ljestvici i teški ispiti na početku proljetnog dijela prvenstva diktiraju nam da se samo ovakvim radom može do uspjeha.
Bajlo je potvrdio da će Zadrani danas odigrati i posljednju prijateljsku utakmicu u Rovinju.
– Trebali smo igrati protiv Publikuma iz Celja, ali su tražili neke posebne uvjete na što mi nismo pristali. Tako ćemo danas igrati protiv Segeste što uopće nije loša varijanta jer će više prostora dobiti i oni igrači koji su do sada igrali manje. U srijedu nakon jutarnjeg treninga se vraćamo u Zadra, a prvu sljedeću provjeru imat ćemo u subotu protiv Junaka na Stanovima – kazao je na kraju razgovora Bajlo.