Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jači i od psihe

01.02.2011. 23:00
Jači i od psihe


Zadrani su pobijedili Nijemce 7:1 i osigurali solidnu razliku za uzvratni dvoboj četvrtfinala Europske lige


Ovo nam je bila  jedna od najboljih europskih  utakmica – rekao je kuglač Zadra Luka Ukalović, komentiravši dvoboj s njemačkom Victoriom Bamberg u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige  u kojoj su Zadrani ostvarili  veliku pobjedu od 7:1 i na taj  način se potpuno približili nastupu na Final Fouru najjačeg  europskog natjecanja.
– Zaista dugo nismo ovako  dobro i ovako zrelo odigrali.  Odlično smo se pripremili, a  zasigurno je pomogla i odlična  priprema staza. Kuglane je bila pripremljena kao da se na  njoj održava Svjetsko prvenstvo – dodaje Ukalović i objašnjava.
– Staze su bile odlične, kugla  je išla brzo, a pošto smo mi  manje-više svi tehnički dobri  igrači, to nam je odgovaralo. U  ovakvim uvjetima ne treba kuglu baciti jako, već ona i s  laganim hicem ruši čunjeve.  Tako da smo kuglanu pripremili prema uvjetima u kojima  treniramo.
Ostvarili ste pobjedu od 7:1.  Može li se već sada reći da je to  dovoljna zaliha pred uzvrat?
– Pa to je odličan rezultat i  dobra sigurnost. Ali nikako to  nije gotovo. U toj utakmici  moglo je čak biti i 8:0, ali nije  bio daleko rezultat niti 5:3. U  dvobojima jakih momčadi sve  je moguće i zato valja biti maksimalno oprezan. Nikako ne  smijemo u uzvrat ući prepušteni, jer su Nijemci sastav koji  samo čeka takvu priliku i sve će  učiniti da nas šokiraju u uzvratu.
Još jednom ste dokazali da  vam je ovo jedna od sezona za  pamćenje?
– Zaista igramo dobro. Pobjeđujemo i ostvarujemo  odlične rezultate. Već sam napomenuo da nam je povratak  Borisa Benedika donio vrlo  veliku sigurnost. Sada i svi ostali igraju bolje. Iako on sam  nekad i ne odigra dobro, njegova prisutnost mnogo znači.  Njegovo ime i njegovi rezultati  zaista su velika stvar za ovu  momčad.
Uzvrat je na rasporedu 19.  veljača i očekuje se da Zadrani tada proslave ulazak u  završnicu Europske lige i na  taj način stave dodatni pečat  na zaista odličnu sezonu koja  je počela srebrom na Svjetskom Kupu, a nastavila se  nizom pobjeda u domaćem prvenstvu. Pravi rezultat u Euroligi samo bi bio šlag na torti  jedne odlične sezone. Strpit će  se tako kuglači trenera Šime  Mijolovića da osiguraju plasman na Final Four Europske  lige. Prije toga ima dosta izazova, a prvi je na rasporedu u  subotu. Ponovo će se aktivirati domaće prvenstvo. Zadrani gostuju u Čakovcu kod  Željezničara.
– To bi nam ipak trebala biti  nešto lakša utakmica. Željeničar je posljednja momčad na  ljestvici, ostvarili su samo jednu pobjedu, tako da smo u toj  utakmici u svakom slučaju favoriti.