Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Patricija Jureško iz osobnih razloga nije se kandidirala ni za jednu funkciju

01.02.2012. 23:00
Patricija Jureško iz osobnih razloga nije se kandidirala ni za jednu funkciju


HSLS-ovci Zadarske županije sutra u hotelu Kolovare u Zadru biraju novo županijsko vodstvo. Unutarstranački izbori odvijaju se nakon izbornog debakla i generalno, vrlo lošeg rezultata na izborima


HSLS-ovci Zadarske županije sutra u hotelu Kolovare u Zadru biraju novo županijsko vodstvo. Unutarstranački izbori odvijaju se nakon izbornog debakla i generalno, vrlo lošeg rezultata na izborima.
To se posebice odnosi na 9. izbornu jedinicu u kojoj su ankete predviđale čak prolaz HSLS-ovog kandidata Dražena Budiše, ali je u 9. izbornoj jedinici osvojeno samo 3,75 posto glasova. U konačnici je stranka, prvi put ostala bez svog zastupnika u Saboru RH. Kao što je poznato, za mjesto predsjednika županijskog vijeća HSLS-a otprije se kandidirao predsjednik zadarskog ogranka Željko Predovan.
Njegov protukandidat bit će prvi virski liberal i predsjednik općinskog vijeća Mate Radović. Za 4 potpredsjednička mjesta natjecat će se Željko Škara, Mate Zorica i Marino Marić iz Zadra, Nikola Kusijanović iz Biograda, Josip Fabijanić iz Paga, Ivica Smolić iz Sukošana, Marko Klanac iz Obrovca te Željko Šimičević iz Jasenica.
Kandidati za tajnika županijskog vijeća su Zoran Božić i Ivka Čorić, oboje iz Zadra, a za mjesto rizničara prispjele su kandidature Zorana Glavana iz Privlake i Marijane Pjetraj iz Obrovca. Za sedam članova županijsko vijeća prispjelo je 12 kandidatura, a za 5 članova nadzornog odbora prispjelo je isto toliko kandidatura. Za statutarnu komisiju prispjelo je 8 kandidatura, a bira se 5 članova.
Zanimljivo je da se dosadašnja povjerenica županijskog HSLS-a Patricija Jureško, kako kaže iz osobnih razloga, nije kandidirala ni za jednu funkciju u županijskom vijeću HSLS-a Zadarske županije.