Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ukrali im DVD i televizore koje su dobili za Božić

01.02.2012. 23:00
Ukrali im DVD i televizore koje su dobili za Božić


Djeca su nam malo žalosna, ali imamo još jedan televizor pa se trudimo da im ne nedostaje, kazala je ravnateljica vrtića Mirjana Zalović


Dva televizora i DVD nepoznati su počinitelji ukrali iz dječjeg vrtića “Cvit” u Sv. Filipu i Jakovu u noći sa utorka na srijedu.
Vrtić je lani u predbožićno vrijeme pokrenuo akciju prikupljanja donacija za kupnju tehničke opreme. Prikupljeno je oko 11 tisuća kuna. Tim novcem kupili su televizore, DVD, CD playere i dva fotoaparata za centralni vrtić i područni vrtić Turnju. Osim novčanih donacija, Rotary klub iz Zadra poklonio im je veliki LCD televizor promjera 107 centimetara. Uz Rotary klub u akciji su sudjelovali i Markvinija d.o.o., Ljekarna Pirović, Turistička zajednica Općine Sv. Filip i Jakov, Udruga Napredak, TO “Dvije Palme”, TO “Roko” iz Turnja i “Tapess” d.o.o, iz Kastva.
Upravo DVD i televizore koje su kupili za Božić lopovi su im ukrali.
– Djeca su nam malo žalosna, ali imamo još jedan televizor pa se trudimo da im ne nedostaje, kazala je ravnateljica vrtića Mirjana Zalović.
Vrtić “Cvit” otvoren je 1979. godine, a trenutačno ga pohađa 65 djece u tri odgojne skupine. Postoji i područni vrtić “Cvitić” u Turnju koji ima 30 djece u dvije skupine. Protiv kradljivaca policija je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.
– A nadamo se da ćete idući put o nama pisati kada nam vrate opremu, rekla je pomalo tužno Zalović.


 2009. DOBILI PROSTOR I OPREMU




“Djeca smo prava kad smo zdrava” naziv je projekta vrtića “Cvit” koji je 2009. pomogao RTL. Odnosio se na opremanje prostora za tjelesne aktivnosti koji se nalazi u sklopu vrtića. Vrtić se nalazi u prizemlju stambene zgrade pa djeca nisu imala svoj dvorišni prostor za igru i tjelesne aktivnosti. Zahvaljujući općini i drugim donatorima vrtić je zatvorio vanjsku terasu i prenamijenio je u dvoranu za tjelesne aktivnosti, a RTL im je donirao opermu. Vrijednost donacije bila je 32.100 kuna.