Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čirjak popravio loš dojam Zadra protiv Šibenika

Autor: Drago Bajković

01.02.2013. 23:00
Čirjak popravio loš dojam Zadra protiv Šibenika

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadar i Šibenik na Stanovima odigrali su trening utakmicu u kojoj su na kraju slavili igrači Ferde Milina. I to je možda jedino što valja izdvojiti iz ove utakmice koja sigurno nije mogla zadovoljiti Zadrova stratega. Zgoditak Čirjaka u samoj završnici utakmice je samo “zamaskirao” prilično lošu izvedbu nogometaša sa Stanova. Utakmicu je uz to bilo i teško pratiti jer su Šibenčani nastupili u markerima zbog suspenzije, sugerirajući tako da je riječ o trening utakmici. Pa možemo je i tako zvati.
Šibenčani su prvi zaprijetili, najprije udarcem glavom, a onda i s 20-ak metara, ali je Gluić bio siguran. U 22. minuti Perica je izašao sam ispred vratara Škorića, pucao je poluvisoko, ali Škorić izlazi iz tog dvoboja kao pobjednik. U posljednjih pet minuta prvog dijela vidjeli smo još dvije izrazite prilike domaćih igrača. Najprije je Perica ponovno bio “oči u oči” sa Škorićem, ali i ovoga puta šibenski vratar izlazi kao pobjednik.
U nastavku još lošije izdanje Zadrana. Trener Ferdo Milin je već na početku drugog dijela počeo s izmjenama, tako da su po 45 minuta dobili Con, Muić, Viduka i Ikić, a u nastavku su još ušli Čirjak, Šimurina, Surać i Ivančić. Prvu prigodu bilježimo u 70. minuti. Pucao je Banović s 20-ak metara, Škorić je ponovno siguran.  U 75. minuti i trener Šibenika na travnjak šalje devet novih igrača. Novu priliku Zadrana bilježimo u 80. minuti kada je Begonja snažno tukao, a mladi vratar Šibenika Živković obranio na pomalo neuobičajen način – glavom! U 88. minuti Frane Čirjak je izveo slobodni udarac s 20-ak metara, Živković je ponovno siguran.
I kada su svi pomislili da će utakmica završiti bez pogodaka ukazao se mladi Čirjak kojeg je teledirigiranom okomitom loptom poslužio kapetan Surać, a Zadrov mladac iz prve tuče pod rašlje gostujućeg gola.


 ZADAR – ŠIBENIK 1:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledateljha. 100. Sudac: Domagoj Knez. Pomoćnici: Ivan Zrilić i Josip Budan. Strijelac: 1:0 Čirjak (90′).
ZADAR: Gluić, Jerbić, Sarić, Buljat, Bilaver, Heister, Banović, Begonja, Gržan, Mršić, Perica. Još su igrali: Con, Muić, Viduka, Ikić, Čirjak, Šimurina, Surać, Ivančić. Trener: Ferdo Milin.
ŠIBENIK: Škorić, Čuljak, Kartelo, Tomić, Mišlov, Anić, Slavica, Tepurić, Jakoliš, Marina, Blaić. Još su igrali: I. Živković, Percolaj, Pekac, Marić, G. Živković, Majić, Zelić, Juričev, Fuštin. Trener: Goran Tomić.