Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mlada Zadranka pala s bedema i teško ozlijedila kralješnicu!

Autor: Minja Gugić

01.02.2013. 23:00
Mlada Zadranka pala s bedema i teško ozlijedila kralješnicu!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Riječ je o 20-godišnjakinji koja je s društvom provodila večer, navodno, u obližnjem baru. Nakon što je popila previše krenula je šetati po zidu bedema, izgubila ravnotežu, pala i završila na Odjelu intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice


Mlada Zadranka u dobi od 20 godina završila je u petak na Odjelu intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice nakon što je oko 4 sata pala s Muraja kod bivšeg hotela Beograd.
Kako smo saznali, djevojka je ozlijedila kralješnicu. Ona je navodno večer prije bila u društvu koje se zabavljalo u obližnjem noćnom baru, a nažalost neizostavan oblik zabave je bio i alkohol koji je i prouzročio njezin pad. Previše je popila te je u takvom stanju krenula šetati po zidu bedema gdje je u jednom trenutku izgubila ravnotežu i pala.
Policajci provode istragu
Policajci su u petak još uvijek “radili” na ovom slučaju obavljajući među ostalim i razgovore s njezinom ekipom kako bi se točno utvrdilo kako je došlo do pada i teškog ozljeđivanja mlade Zadranke.
Ovo je prvi zabilježeni slučaj ovakve nesreće u ovoj godini, dok su lani zbog istog razloga – alkohola – sa zadarskih bedema pali maloljetnik koji je korisnik zadarskog Đačkog doma i mlada Britanka koja je u Zadru s društvom bila na ljetovanju. U slučaju maloljetnika, nesretni se pad dogodio u prosincu kada je on s društvom slavio kraj prvog polugodišta u tekućoj školskoj godini. I u ovom je slučaju uzrok alkohol, kao i u slučaju 25-godišnje Britanke.
Ona je pala krajem lipnja prošle godine te je zbog težine ozljeda, također, bila hospitalizirana na Odjelu intenzivnog liječenja jer je bio u pitanju prijelom noge zbog kojeg je bila operirana. Osim toga zadarski su joj liječnici dijagnosticirali i teži potres mozga.
Pronašao je prolaznik
Bila je u društvu s još sedmero svojih sunarodnjaka koji su prije nje otišli u hostel na Poluotoku gdje su bili smješteni, a ona je ostala tako da zapravo nitko od njezinih prijatelja sam trenutak pada nije ni vidio. Tek u jutarnjim satima našao ju je slučajni prolaznik i javio policiji te pozvao Hitnu pomoć.