Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Benkovački osnovci posvojili afričkog lava

01.02.2014. 23:00
Benkovački osnovci posvojili afričkog lava


Oko 150 učenika pet odjeljenja sedmih razreda Osnovne škole u Benkovcu postali su glavne učenike zvijezde Zadarske županije, posvojili su na godinu dana, ne bilo što već raskošnog afričkog lava Konga. Na poticaj nastavnice Mire Jokić uključili su se u projekt “Posvojitelji životinja zagrebačkog Zoološkog vrta”, gdje Kongo ima stalno prebivalište. Graciozni lav na godinu dana postao je simbolično njihov.
– Sliku lava Konga koju su dobili iz Zoološkog vrta, ponosno drže u razredu, međutim, kako vrijeme ide sve veća im je želja posjetiti svog lava u Zagrebu. Naime, na maturalnu ekskurziju idu u Dubrovnik, za jednodnevni izlet u zagrebački Maksimir potrebni su nam sponzori i donatori, poglavito putničke agencije ali i drugi dobronamjerni, pozvala je  nastavnica Jokić.
Brončani posvajatelji postaju razredi koji su donirali od 50 do 200 kuna, srebrni oni od 200 do 800 kuna, a zlatni oni sa preko 800 prikupljenih kuna.
Do novca za posvajanje lava Konga došlo se sakupljanjem starog papira i povratne ambalaže.
– Sakupljali smo papir i papirnu ambalažu te ih spremali u jednu od prostorija škole. Svi su se sedmaši s oduševljenjem uključili u ovaj humani projekt, čak smo se natjecali tko će više papira donijeti u školu. Osim velike druželjubivosti, puno smo naučili o lavu Kongu. A od kada smo ga posvojili, sve više nas zanima o njemu, rekla nam je učenica Antonija Rogić.