Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kolumnist »Zadarskog« ima najbolji brk!

01.02.2014. 23:00
Kolumnist »Zadarskog« ima najbolji brk!


Kao i prošle godine, jedna od zanimljivosti zadarske Noći muzeja bila je izbor najljepšeg brka, a sve pod nazivom »Brka mi moga«. Iako se prijavilo manje natjecatelja nego prošle godine, ne može se reći da nije bilo napeto, s obzirom da se sve do zadnje minute vodila tijesna bitka između dva kandidata, poznatog hrvatskog glumca Roberta Ugrine i novinara – kolumnista Zadarskog lista Marija Padelina.
Ovu laskavu titulu je na kraju dobio Padelin, doslovno za duljinu brka, to jest sa samo nekoliko glasova prednosti. Svojevrstan je kuriozitet da ni jedan od ova dva natjecatelja u stvarnom životu uopće ne nosi brkove. Ugrina ih ima za potrebe predstave u kojoj glumi, a Padelin ih je pustio isključivo zbog ovog natjecanja, što je i objasnio u kratkom popratnom tekstu u kojem je iskazao neslaganje s uvriježenim mišljenjem da brk krasi samo kršne gorštake s opasanim kuburama i tokama na prsima, te je glasače mamio sloganom »Glas Zadrana za urbani brk«.
Prilikom primanja nagrade iz ruku dr.sc. Jasenke Lulić – Štorić, Mario je zahvalio organizatoru i građanima koji su mu dali glasove, ali je izrazio i žaljenje što nije upoznao svog konkurenta Roberta Ugrinu, glumca iz njegove omiljene humoristične serije »Zakon« koju je često hvalio u svojoj tv-kolumni. Veseli su bili i laureatovi bližnji i rodbina, ali samo zato jer je obećao hitno brijanje nakon osvajanja ove neobične nagrade.